Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Коледен базар подготвиха децата от ЦНСТ

„Самоков 365”

И тази година децата от Център за настаняване от семеен тип са подготвили разнообразие от ръчно изработени коледни неща. Те са подредили в началото на седмицата /10 декември/ импровизиран мини базар във входа на Община Самоков. И всеки делничен ден до Коледа, в рамките на няколко часа, те ще предлагат своите неща.

Това се превърна в добра практика, която създава настроение както на работещите в сградата, така и на всички преминаващи от там. Около месец им е отнело на сръчните деца и техните преподаватели да изработят всички необходими неща. На сергията им може да откриете интересни картички, шишарки, гривни, разнообразно декорирани с декупаж бутилки с шампанско и свещи. Децата с усмивка посрещат всеки, който прояви интерес към направеното от тях. Техни неща можете да откриете и на коледния базар на самоковските майстори, който ще се проведе на 15 и 16 декември /събота и неделя/ през целия ден във фоайето на зала „Арена”.

Събраните от продажбата средства ще бъдат разходвани за нуждите на децата от Дома. Всеки, които има желание да помогне може да го направи като закупи трайни хранителни продукти /пастет, лютеница, кисели краставички, сладки неща, соленки, безалкохолно и др./ или санитарни материали /препарати за почистване, таблетки за миялна машина, чували за смет, тоалетна хартия/.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close