Седмицата

Коледа в ОДЗ “Самоково”

odz samokovoАнна Манова

Коледа е това време от годината, когато се правят може би най-много тържества. Този светъл християнски празник обаче си остава най-чакан от малките дечица, които вярвайки в съществуването на Дядо Коледа,с надежда очакват да получат от него така желания подарък.

Коледа беше посрещната подобаващо и в ОДЗ “Самоково. Седмица преди тържеството в детската градина кипеше усърден труд и подготовка. Лошото и неблагоприятно време попречи на откриването на обновената детска площадка в двора по повод, което също беше замислено тържество. Но това не повлия на ентусиазма на екипа и те вложиха целия си наличен потенциал за идните светли празници.

Навсякъде в детската градина можехте да видите всеки да е ангажиран с някаква дейност – кой изрязва звезди от хартия под шаблон, кой реди украса на елхата, трети подготвят групите със стихове и песнички. Други пък се подготвят за участието си в коледната пиеса. Големите групи бяха подготвили народни танци с помощта на Росица Павлова.

Цареше празнична обстановка. Духът на коледното настроение витаеше във въздуха и децата го усещаха. Улисани в приготовления, екипът на ОДЗ “Самоково”, наред с зам.–директора Марияна Дренска, се бяха погрижили тържеството да бъде нещо наистина специално както за децата, така и за техните родители. Самата детска градина грееше със закупените по проект нови маси и килими. Те дойдоха съвсем навреме като коледен дар за градината и успяха да и придадат един по-уютен и приятен вид.

Салонът на градината беше пълен с развълнувани дечица, учители и родители. А декорите впечатляваха с оригиналност и креативност, а най-важният момент е, че са изработени ръчно и пресъздаваха самото Рождество Христово. Пиесата, подготвена от групите беше в същата тематика по идея на Лиляна Банкова. Като цяло най-голяма заслуга по приготовлението на тазгодишната коледна програма имаха Любица Маркова, Росица Павлова, Василка Димова и Лиляна Банкова.

Не липсваше и Дядо Коледа, дошъл да навести децата с пълен чувал с изненади, приготвени и опаковани от родителите. Малките успяха да го видят още от двора на детската градина и с усмивки и нетърпение получиха своите подаръци. Децата, родителите и екипът на ОДЗ “Самоково” си пожелаха повече здраве и успешни нови начинания. Всички си тръгнаха с усмивки и пълни сърца.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close