Злободневно

#КОЙ ще изчисти боклука по протежението на Боклуджа?

Анна Манова

Измина повече от седмица след като Самоков изживя в началото на юли наводнение, предизвикано от преливането на река Боклуджа. Най-пострадали се оказаха къщите по нейното протежение от Боричо до 7-и квартал, както и тези на Подридна. На живеещите в този не малък участък се наложи да отводняват домовете си, както и да се разделят с част от вещите, които са се намирали в мазета, гаражи или на първия етаж от къщите им и вече не са годни за употреба.

Само една малка, кратка разходка по тези две направления – Подридна и ул.”България” могат да ви накарат да изпитате смесени чувства. От една страна е съпричастността към пострадалите семейства, а от друга възмущение от това, че се трупат купчини с боклуци на всеки 100 метра. Те наподобяват на мини сметища – изключително неприятна и грозна гледка. И вече втора седмица няма кой да мине с камион да извози тези отпадъци. Оказва се, че и коритото на река Боклуджа също не е почистено.

Това природно бедствие, което изживя Самоков,  показа за пореден път колко неподготвени сме в такива ситуации. И когато нещо подобно се е случило непосредствено след това трябва да бъдат взети съответните мерки – да се почистят шахтите в града, да се почисти коритото на реката, да се организира кризисния щаб и да се реагира мигновено, за да няма такива лоши последици за хората. И не на последно място да се вдъхне надежда на хората, че все пак някои мисли за тях.

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close