Политика

КОИ ЩЕ СА САМОКОВЦИТЕ ПО ЛИСТИТЕ ЗА ВОТА?

izbori 2014Мария Галчева

Днес е денят, когато се слага началото на предизборната кампания за парламентарните избори, които ще определят състава на 43-тото Народно събрание. На предишния вот поставихме истински рекорд по брой на самоковци из листите на различните политически партии. Сега ще споменем само тези, които са в по-големите формации.

Тази есен, след оставката на правителството на Пламен Орешарски, се наредиха новите избраници, които ще се борят за „народната любов”.  Очаквано, разбира се, за нас са важни хората, които и този път ще са представителна извадка в битката за новото ни НС.

ГЕРБ и този път залагат на името на Ирена Коцева, която е номер 3 в листата за Софийска област. Тя е един от най-успешните политици на Самоков, която имаше повече от активно поведение от трибуната на НС, взимайки позиция по ключови въпроси, например намерението в града ни да се настанят бежанци, масовото пенсиониране на полицаи,  теми, свързани със земеделските производители и др.

Столетницата залага на Радослав Стойчев, който в момента е зам.-кмет на община Самоков. Финансистът се излъчи като предложение на самоковската партийна организация на проведена конференция на левите, където неговото име се изправи редом с друго предложение – това на Анна Тодорова.  Стойчев ще бъде номер 5 в листата на червените.

ДПС се презастраховат с досегашния си представител Александър Методиев, който ще бъде едновременно водач в кюстендилска област и ще заема номер 2 в 26 МИР.  Това автоматично означава, че по всяка вероятност той отново ще бъде депутат.

АБВ или азбукарите на Първанов, като новоформирана политическа партия, залагат на изцяло нови лица в листата си. Самоков ще бъде представляван от Калин Мутафчийски.  Това име за първи път се появява в редовете на политическа партия, но се изстрелва директно на 4 позиция.  Младата надежда на АБВ е инженер по образование.

Реформаторите предлагат двама души в листата си – това са Светлана Атанасова /3-то място/ и Васил Зашкев, който е 10-и.  Светлана Атанасова е един от най-големите работодатели в туристическия бранш и с ярко изразени позиции в Общински съвет- Самоков, където е общински съветник от коалиция „Бъдеще за Самоков”. Другият представител е председател на ДСБ  в града.

Коалиция „България без цензура” излиза с водач д-р Красимира Ковачка. Тя е добре позната на самоковската общественост и  има голям опит в организирането и провеждането на предизборни кампании. С първата си позиция, д-р Ковачка  има реален шанс да бъде избрана за народен представител.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close