Спорт

Кои ще са новите играчи в баскетболния тим „Рилски спортист“?

rilski2Информацията беше официално оповестена сайта на клуба – Rilskibasket.com. Оттам съобщават за три нови попълнения – Шон Бърнет, Върнън Тейлър и Златин Георгиев-Голди.

Вижте какво се цитира още в сайта – „Едно от новите имена в „Рилски Спортист“ е американецът Шон Бърнет. Неговата позиция е типична “тройка” или тъй нареченото леко крило, но бива използван и на 2 и 4 постове. Шон идва от румънския „Клуж“, където сътборник му бе Христо Николов-Гларуса през миналия сезон, а във визитката му са отбори от Франция, Швейцария и Германия. С „Клуж“ Барнет е записал силни мачове със средно по 11.2 точки, 6.5 борби и 2.2 асистенции в 36 мача.

За Върнън Тейлър сайтът информира, че също е американец. „Върнън пристига от Финлания, където е играл  за 2 местни отбора през изминалия сезон. Той е типична “двойка” или стрелящ гард, като видимо трябва да “запълни обувките” на заминалия по посока Украйна Тери Смит. Тeйлър на 26 години и висок 190 сантиметра. За Тармо Порво записва по 22.9 точки, 7.3 борби и 2.2 асистенции. Преди да отиде във Финландия преди година и половина, той играе половин сезон в Ливан, а преди това играе две години за университета Трой.“  

Българинът Златин Георгиев заявява пред спортния информационен сайт, че иска да играе за самоковския отбор. Той очаква представяне на ниво през новия сезон. Повече информация можете да намерите на rilskibasket.com.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close