Спорт

Кои са спортистите на годината?

спортисти на годинатаМариян Гребенчарски

Тази година Самоков също доказа, че е спортен град. Спортистите на града ни завоюваха много отличия.

Спортист на годината ще бъде Владимир Стойчев, той спечели бронзов медал на Световното първенство в Снина, Словакия и на Европейското първенство в Самоков по класическа борба за кадети и кадетки в категория до 76кг. За този успех на Влади сподели пред “Самоков 365” следното:

„Не очаквах това признание. Много се зарадвах като разбрах. Най-трудни състезания ми бяха Европейското и Световното. За бъдеще си пожелавам да съм жив и здрав и да имам късмета да си подобря класиранията на Европейското и Световното първенство.

Призът за треньор на годината заслужи Димитър Магаев, треньор по борба. Той е и личен треньор на Владимир Стойчев. През неговите ръце са минали много бивши и настоящи шампиони.

Отбор на годината отива отново при баскетболистите на БК „Рилски Спортист”, но този път отличието взима отбора на момчетата до 12 – годишна възраст, с треньор Веселка Тодорова.

Парична награда от 1000лв. ще получат всички, които са избрани за спортист на годината на празника на града.

Тази година се предвиждат и поощрителни  награди. По 1000 лева ще получат Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова и София Вададжийска, които се класираха на 6-то място на Световното първенство и също така спечелиха медали от турнирите за Световната купа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close