ОбществоРегионалниСамоков

„Когато четката целуне листа“… се ражда изкуство, това показаха възпитаниците на Бойко Павлов

Анна Манова

„Когато четката целуне листа“ се раждат красиви платна, плод на въображението на младите художници. Това доказаха въпитаниците от школата по изобразително изкуство на художника Бойко Павлов на септемврийски пленер. Събитието се проведе на открито в двора на Сарафската къща в града.

Мероприятието бе две в едно – пленер и изложба. А негови инициатори са Национален дарителски фонд „13 века България“, Сарафска къща и Школата по изобразително изкуство на Павлов. В пленера на открито днес взеха участие както децата от школата така и техните родители. Темата на пленера е „Цветовете на планината“. Сред красивото и възрожденско пространство на Сарафската къща малки и големи имаха възможността да „отвържат“ въображението си и „облекат“ в цвят и идея белите платна. Участниците в това творческо приключение са Рая Панева, Иван Димитров, Таня Георгиева, Кристи Радуилска, Антоанет Иванова, Денислав Господинов, Виктория Дишлийска, Ивет Котева, Георги Шейнов, Божидара Спасова, Полина Илиева, Мартина Сивриева, Иван Стоянов и Калина Субева.

Резултатът от днешния творчески ден приключи с изложба на сътвореното, като в нея младите любители на изобразителното изкуство представиха също създадените от тях творби през лятото на 2021 г. На откриването на изложбата уредникът Марияна Лобутова поздрави младите художници за удивителните творчески проекти и техния ръководител за сърцатото отношение и всичко на което ги е научил – видимо и невидимо.

От своя страна Бойко Павлов определи вечерта като „среща на души“ и „размяна на творчески заряд“. Той побърза да благодари на всички участници в днешния пленер и подчерта колко е важна връзката на съпричастност и общо споделено време между децата и техните роднини. Павлов поздрави младите творци за сътворените платна. И благодари на Община Самоков за осигурените подаръци за всички участници в пленера. На събитието присъстваха зам.-кметът на Община Самоков Люба Кленова и секретарят на Общината Ангелина Вангелова. Изложбата може да бъде видяна до 10 септември в Сарафската къща.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close