Местен бизнесРегионалниСамоков

Когато предизвикателствата са само трамплин към успех – бистро Doma Food Factory на една година!

Отварят каравана с бургери от висок клас

„Самоков 365“

Дали е възможно пандемията и социалната дистанция да бъдат погледнати като начин за развитие? Вероятно сте си задавали подобни въпроси, затворени между четирите стени на стаята, а въображението остава да се рее в най-далечни посоки. Ако попитате самоковския бизнесмен Сотир Немов и двамата му партньори – главните готвачи Кирил Грахльов и Тони Брашненков, отговорът е положителен и е на лице.

Факт е, че в ситуация на криза или се проваляш, или успяваш. Просто трябва да рискуваш и да си готов. Така преди година, през жаркото лято, се появява реализирана една малко отлежала във времето мечта на самоковеца Сотир Немов. Става дума за бистро Doma Food Factory, планувано като място за кулинарни изкушения. Пространство, което освен за социализация и място за хапване на персонала към фирма „Си комерсиал 7“, е кухня, предлагаща здравословна и качествена храна. Годината на пандемия се оказва подходящ период за нови начинания.

Така стартира бистро Doma Food Factory, което от година предлага богато разнообразие от традиционна българска кухня, но и също така по някоя малка провокация, идваща от Запада. Двамата главни готвачи Кирил Грахльов и Тони Брашненков освен, че успяват да се сработят като екип, съумяват да направят едно балансирано меню, което да накара всеки спрял се да хапне при тях да иска да си избере повече от една вкусотия. Започнали трима души, днес са шестима, а желанието им е в близко бъдеще екипът им да се увеличи поне с още двама.

„Смея да кажа, че доста се развихме. Началото определено беше трудно и свързано с поемане на риск. Но с много труд, постоянство, качествени продукти и качествена храна си изградихме една постоянна клиентела“, казва Тони Брашненков. И подчертава, че се придържат към дадената още в началото заявка, че няма да правят компромис с качеството. Защото държат на своя професионализъм и отношение към храната, нейните съставки и приготвяне.

„Едно ястие трябва да е добре овкусено и приготвено със старание и внимание. В началото имахме по-малък асортимент готвени ястия. В момента предлагаме около 15 вида готвени неща, отделно скара, готвим 4-5 вида супи. Желанието ни е хората да имат възможност да опитват ранообразна храна. Освен това не ни е страх да експериментираме. Да, българите сме традиционалисти, но не е лошо да се вкусват различни неща. Затова приготвяме ястия, вдъхновени от западната кухня. И се радваме, че когато предложим нещо подобно, обикновено свършва най-бързо“, допълва Кирил.

Успяват да устоят на трудния период с постоянните рестрикции по време на пандемията и дори увеличават броя на клиентите си. Включват се на драго сърце и към групата заведения и ресторанти в Самоков, които осигуряват храна за медиците от Ковид отделението в самоковската болница.

Освен богатия асортимент на вкусни и разнообразни гозби, на място може да си закупите и домашен хляб. Той отново е приготвен от готвачите по стара българска рецепта с квас. Целта, както подчертават Кирил и Тони, е „да събудят в хората вкуса на стария селски хляб, спомена от детството“. Към менюто може да опитате и някои от авторските им десерти, съвсем няма да сбъркате!

Освен това момчетата са се специализирали в приготвянето на около седем вида бургери. И тук отново приготвят питките сами, обработват и месото. Искат да предложат най-висок клас бургери, каквито тук няма да откриете. Освен това идеята, която се опитват да реализират още от самото начало, е отваряне на каравана. Планът е караваната да бъде всяко лято на различни събития в България. А в Самоков да си има едно постоянно място – на бул. „Искър“, на паркинга на х-л „Грант“.

 

 

„Предстои да реализираме идеята ни с отваряне на каравана. Тя ще бъде за street food, най-вече за бургери. Ще предлагаме по-висок клас бургери, каквито са познати в Америка. Ключът към тях е питката да не е замразена, да бъде мека, приготвена на деня. Обработката на месото също е от значение“, казват главните готвачи.

Храна може да си поръчате чрез приложението или чрез сайта на Doma Food Factory, което става изключително лесно. Веднъж направили поръчка данните се запаметяват. А момчетата ще докарат избраното от вас до адрес.

Седмичното меню може да откриете в сайта –  www.domafoodfactory.tabl.bg или като директно сканирате QR код от екрана на мобилното си устройство, който веднага ви отвежда в менюто. Поръчки се приемат също на телефон 0884 82 82 87 или може  да посетите бистрото на място на адрес: гр. Самоков, ул. Софийско шосе 9“ /намира се в обсега на фирма „Си Комерсиал 7“/.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close