ЗлободневноРегионалниСамоков

Ковид ситуацията в Община Самоков: 46 лица са настанени в болницата, 170 са под карантина

„Самоков 365“

Седмичната статистика за развитието на епидемичната обстановка в община Самоков отчита намаляване на броя на активните лица и сериозен брой излекувани.

За изминалите седем дни общият брой положителни тестове за Ковид 19 е 55, което средноднево е под 8. На фона на епидемичната обстановка в страната, в община Самоков интензитетът се задържа на близки нива на заболяваемост.

Анализът показва следното –  първата седмица на септември нивата са от 20 положителни теста, което е и най-ниското ниво за септември, но и най – високо на фона на седмичните данни за август. Втората седмица продължава покачването на заразените, но без интензитет. Положителните тестове за периода 13-20 септември са 30. Сериозен ръст на заболяваемостта се наблюдава в третата седмица на септември, когато броят на положителните тестове се увеличава с повече от двойно, спрямо предходната седмица и в рамките на 7 дни тогава са регистрирани 70 нови болни. Периода 23 – 27 септември бележи лек спад, спрямо предходната седмица и диагностицираните с Ковид 19 са с 10 по-малко. През изминалата седмица тенденцията към намаляване на положителните тестове се запазва и през изминалата седмица те са с 5 по-малко.

За разлика от данните за предишните седмици, когато нямаше регистрирани излекувани, през изминалата седмица оздравелите са 115. Това се отразява на броят на активните лица, които намаляват, спрямо предходната седмица и падат под 200.

Припомняме, че миналия понеделник цифрата достигна 250 болни. Друго положително в статистиката от тази сутрин е, че намалява броят на хоспитализираните лица. Към днешна дата в болница са настанени 46 лица, което е спад с 6 спрямо миналия понеделник. Такива нива на хоспитализирани и общ брой болни за последно са отчетени към 20 септември. Не така положителна е статистиката за лицата под карантина. Техният брой продължава да нараства, като към момента са 197, или с 50 повече от миналия понеделник. За изминалата седмица карантина е наложена на 170 лица, а е изтекла на 105.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close