ПолитикаРегионалниСамоков

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ се срещна с избирателите си в Самоков

„Самоков 365“

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ се срещна с избирателите си в Самоков. На дискусията, която се проведе на 5 юли в Младежкия дом в града, присъстваха кандидатите за народни представители от 26 МИР, които бяха представени от водача на листата Данаил Георгиев. Участие взе Татяна Дончева – зам. – председател на 45 НС и лидер на „Движение 21“ и футболната легенда Пламен Марков. Домакин на срещата бе самоковецът Райко Масларски, който е под номер три в листата за изборите на 11 юли. В листата участва и още един самоковец Лъчезар Заркин.

И на тези избори, както и на предходните, листата за София област се е запазила относително същата. Участват представители на повечето от общините на областта. Запазват се и приоритетните теми в платформата. На изборите, които се проведоха на 4 април, коалицията остана само на около 200 гласа от реализиране на мандат от най-голямата област в страната. Този път кандидатите са решени да положат повече усилия и да наваксат пропуските, като наблягат на това, да продължат започнатите реформи. Кандидатите за народни представители заявиха категоричното си желание да работят по поставените от тях осем приоритета – промяна на съдебна система, продължаване на ревизията на управлението на Бойко Борисов, подкрепа за малките фирми, повишаване на доходите и преизчисляване на пенсиите, защита от монополен и данъчен натиск, качествено и достъпно здравеопазване, справяне с демографската криза сред българите с подпомагане на младите родители, опазване на Зелена България без боклуци, презастрояване, мръсен въздух, незаконни сечища.

„В Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ извеждаме на преден план не типично партийни кандидатури, а хора, които са експерти, граждански активни и могат да допринесат за един нов подход и морал в политиката. Потвърдихме своите впечатления за основните проблеми, които стоят на вниманието на хората. За кратката дейност на 45-ия парламент, работихме в посока за промяна на начина на гласуване. Затова въведохме машинното гласуване, за да се предотврати купуването на гласове и за да се намали броят на недействителните бюлетини, както и натискът върху избирателите“, подчерта водачът на листата Данаил Георгиев.

Той допълни, че вече имат сигнали за купуване на гласове от Ихтиман и от Средногорието, за които е сезирано МВР и призова всеки, който има такава информация своевременно да подаде сигнал. Георгиев заяви своята увереност, че след 11 юли ще бъде създадено правителство с основното участие на партиите на промяната. Като този път всички от 26 МИР София област ще работят за това да има мандат на Коалицията в парламента и да се стопи малката разлика от миналите избори.

„Преди 12 години ние българите дадохме властта на мутрите. Дали разбрахме тогава или не, вече е късно да се обявяваме. Но още 2009 година и по-рано ни беше известно от къде идва Бойко Борисов, от къде идва партията му, колко книги е прочел, към каква силова групировка принадлежи. Това не направи впечатление на никого. Няма смисъл да се обвиняваме 12 – 15 години по-късно. Важното е, когато днес правим равносметка да успеем да преодолеем онова, което ни сполетя и да имаме едно реалистично чувство, което да ни помогне да решим проблема. И на тези избори да стопим разликата от 200 гласа, заради които мандатът отиде в ДПС. Това не са много гласове погледнато за цялата област“, каза Татяна Дончева.

*Купуването и продаването на гласове са престъпления.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close