Седмицата

Кметът реагира на терора с тока

121Самоков 365

Гневните реакции на жителите на Първи район във връзка с постоянния тормоз с ел. захранването и неговото спиране, кметът реагира, научаваме от фейсбук страницата на община Самоков

Във връзка със зачестилите аварии,  той поискал среща с ръководството на ЧЕЗ. Срещата се провела вчера, където кметът остро поставил въпроса и заявил, че проблемът трябва да се разреши и че е недопустимо редовни абонати да са подложени на такъв тормоз.

От електроразпределителното дружество са го уведомили, че мерки вече са взети. В резултат на претоварване на мрежата единия трасформатор е аварирал. Вече е отстранен проблемът и са монтирани два трансформатора, като има отделен за Седми квартал.

За пръв път от 25 години се работи усилено по въпроса за премахване на незаконното енерго в махалата. Вече се монтира новата мрежа, към която ще бъдат присъединени първите 100 абонати /което е 20% от от домакинствата в квартала/.

Продължава да се работи в тази насока, като догодина ще бъде направено присъединяване на още абонати. С изграждането на новия трафопост и присъединяването в мрежата няма да има вече проблем в елзахранването на Първи квартал и Разсадника.

На вчерашната среща от ЧЕЗ са уверили кмета, че въпреки че сроковете за изграждане на новата мрежа и въвеждането й в експлоатация е края на януари, дейността ще приключи до края на този месец.

Продължаваме да ви държим в течение с развитието на този казус.

Related Articles

One Comment

  1. Не знам какво е решено но подавам сигнал на телефон 070010010 за трети път за незаконно прикачване към мрежата и втора седмица никой не реагира по въпроса.Става въпрос за ъгъла на ул.Спартак има сноп от кабели който тръгват към Герена и никой от Чез не се трогва да дойде и да ги разкачи.Това ако е адекватна реакция Браво и на кмета и на Чез!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close