Слайд категория

Кметът посети Дом стари хора в навечерието на Великден

kmet dom za stari hora2Kметът Владимир Георгиев посети домуващите в Дом стари хора в Самоков. Toй бе посрещнат от ръководството, персонала и домуващите. Виолетка Павлова – директор на дома, изрази благодарността си за вниманието, което им е оказано, като подчерта, че тя непрекъснато общува с общинското ръководство, за да стиковат дейността си по отношение на подобряване условията в него. Кметът поздрави всички по случай предстоящите великденски празници и им пожела най вече здраве.

„Дошъл съм не аз да говоря, а за да ви слушам….“ Голяма част от възрастните хора не спряха хвалебствията си към условията, които им се предоставят в дома и към персонала, като подчертаха, че не само си вършат добре работата, но са изключително мили и любезни.

Една от домуващите сподели, че от една година е в дома, но благодарение на добрите условия и грижите, които се полагат, за нея е било по-лесно да превъзмогне отделянето от семейството й. Разбира се освен благодарностите бяха споделени и някои недоволства, основно ориентирани към храната. От страна на качеството стана ясно, че негодуванието идва от хората, които са болни от диабет и са на специална диета. Другата забележка бе, че като качество храната е добра, но не е приготвена добре.

Срещата премина в непринуден разговор и възрастните хора бяха доволни от оказаното им внимание. Те поканиха кмета следващия път да заповяда на баница, която самите те приготвят в отделението за ръчен труд и кулинарство. От ръководството на дома използваха случая да се похвалят с новата придобивка – машина за повдигане на лежащоболни, която е изключително облекчение за санитарките. Стана ясно, че предстои и смяната на дограмата на старото крило на дома. Работи се по парковото пространство, озеленяване и зацветяване на двора. Общо бе споделеното от домуващите мнение, че условията са отлични и грижите, които получават са на много високо ниво.

Те използваха случая да благодарят на персонала на дома. Кметът донесе в дома козунаци, дарени от хлебозавод „Искър“, а пък възрастните хора си пожелаха Георгиев да им донесе за Великден и агне.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close