ОбществоРегионалниСамоков

Кметът на Долни Окол Николай Стойнов поема ръководството на „Строителство, ремонт и озеленяване”

Анна Манова

Досегашният кметски наместник на самоковското село Долни Окол Николай Стойнов поема ръководството на Общинското предприятие „Строителство, ремонт и озеленяване”. Това стана ясно в първия работен ден на новата година и бе съобщено от кмета на Самоков Владимир Георгиев.

Причина за рокадата е, че досегашният началник на звеното ген. Ангел Главев се пенсионира. Главев бе директор през последните девет години. Градоначалникът благодари за дългогодишния му труд за утвърждаването на структурата като важен елемент от общината за реализиране на редица строителни и благоустройствени мероприятия, дейности по чистота и поддръжка. Пожела му здраве и спокойствие. Наред с това на служителите на предприятието бе представен неговият заместник – Николай Стойнов, който изпълняваше до днес дейността на кметски наместник на с. Долни Окол. Изборът си Георгиев обоснова с философията си да дава път на млади, предприемчиви и инициативни хора.

Николай Стойнов е роден през 1980 година в София, но неговите корени са от Долни Окол. Завършва „Финанси и кредити” в Международния славянски институт. До 2017 година активно работи в сферата на счетоводството в столицата, като през почивните дни с радост се прибира в родното село. Преди три години и половина  сам декларира желанието си за кметския пост в Долни Окол без да бъде член на която й да е партийна структура. Не крие обаче, че разбиранията му са насочени повече към социалната сфера. Стойнов наследява кметския пост след близо 60- годишното управление на предходния кмет Данчо Димитров. Николай Стойнов е част от създадения в селото Комитет за възраждане на Долни Окол и повече от 5 години заедно с не малка група ентусиасти сбъдва мечтите си родното му село да се възражда, развива и обновява.

„През последните три години и половина вложих цялата си енергия в една идея, да възродим нашето красиво селце. С няколко съмишленици от “Комитет за възраждане на с. Долни Окол”, с подкрепата на жителите на селото, с подкрепата на Община Самоков и с моята упоритост и непримиримост, през това кратко време се направиха много нови неща. Най- удовлетворяващото за мен е, когато виждам как децата ни нямат търпение да си дойдат на село, за да поиграят на игрището, детската площадка или градинката, да се разхождат или да си направят барбекю в гората. Но и при мен настъпи време за промяна. От 2021 г. няма да съм кметски наместник в с. Долни Окол. Оценявам вашата подкрепа и доверие през годините, благодаря ви. Да, останаха и нерешени проблеми. Надявам се, че следващият кметски наместник ще работи още по-усърдно и упорито в тази посока и ще продължава да надгражда направеното до момента”, написа в социалната мрежа Стойнов.

Той допълни също, че няма да престане да се грижи за развитието на селото, макар и да не е на ръководната позиция в Долни Окол. И подчерта, че продължава да милее за селото и ще се грижи за неговото развитие, спазвайки девиза: „Пази и надграждай”.

Related Articles

One Comment

  1. Познавам добре г-н Николай Стойнов-съседи сме в Долни Окол от 5-6 поколения.Познавам добре и баща му, дядо му, даже и баба му Николина, която лично ми се похвали за раждането му в автобуса за София през 1980г. Много скромни, работливи и пестеливи хора. Само дано като начало сбие някой тарикат , за да са послушни. И всичко ще бъде наред!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close