ОбществоРегионалниСамоков

Кметът и новият парламент в Самоков положиха клетва

„Самоков 365”

На 11 ноември избраният за трети мандат кмет Владимир Георгиев, новият местен парламент и кметовете на кметства положиха клетва в салона на читалище – паметник „Отец Паисий”.

Председателят на ОИК Ели Милушева връчи удостоверенията. Церемонията по заклеване бе водена от зам. – областния управител Николай Николов. След клетвата всеки от народните избраници се подписа под клетвения лист. Както вече стана ясно ПП ГЕРБ имат най-много представители в местния парламент – 8 души, след тях с по шестима членове са БСП и Обединен блок на труда “Български лейбъристи”, Местна коалиция „Самоковци за Самоков” успяха да вкарат трима думи, а с по двама представители са пaртиите  ДПС, Воля и Евророма. Двадесет и осем души се заклеха, че в действията си ще са водени от интереса на живеещите в Община Самоков. Водачът на листата на „Самоковци за Самоков” инж. Петър Георгиев отсъстваше от церемонията.

Своята клетва положиха и кметовете на 11 села, в които се проведе гласуване – Бели Искър, Широки дол, Драгушиново, Говедарци, Радуил, Марица, Доспей, Мала Църква, Райово, Продановци и Ковачевци.

От трибуната кметът Владимир Георгиев благодари за гласуваното доверие.

„Благодаря за доверието. Наясно съм каква отговорност е това, съзнавам че доверието задължава. Въпреки тежката и изострена предизборна кампания сега е важно да загърбим всички политически разногласия и да работим за благото на родния град, да се водим от желанията и потребностите на нашите съграждани. Искам да благодаря на досегашния ОбС. А на новия ОбС и новите кметове да пожелая да бъдат по-близо до хората, да имат визия, да дават предложения, но й да предлагат решения на различните проблеми. Хората имат високи очаквания от всички нас, надявам се до края на този мандат да успеем да ги оправдаем”, каза кметът Георгиев.

След това почетното председателство на първата сесия пое Ангел Немов, който е най-възрастният общински съветник. Само за сравнение най-младият общински съветник е 20-годишната Миролюба Ташова от квотата на ГЕРБ. За втори път Ангел Немов застава от тази трибуна пред съгражданите си с опита и мъдростта на годините си. Той постави началото на процедурата по избор на председател на новия Общински съвет. Ангел Немов поздрави зам.- областния управител, членовете на новия местен парламент, кметовете на кметства като подчерта, че в работата си е важно да са точни, коректни, отговорни и надпартийни за благото на Самоков.

Чрез гласуване бе определена изборна комисия, оглавена от Александър Кроснев и с членове – Дончо Зашев, Любомир Лобутов, Александър Методиев и Асен Славчев. За председатели бяха предложени адв. Мая Христева /ОБТ “Български лейбъристи“/ и адв. Николай Кокалов /от квотата на БСП/. Изборът на председател става чрез тайно гласуване, като избраникът трябва да има събрани повече от половината гласове. С мнозинство от 17 гласа за председател на ОбС – Самоков бе избрана адв. Мая Христева.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close