РегионалниСпортФутбол

Кметът Георгиев с подкрепа към кандидатурата на Спортен комплекс – Самоков за домакинство на финалите по мини футбол

Фото: Община Самоков

Кметът на общината Владимир Георгиев заяви подкрепата си за кандидатурата на Спортен комплекс – Самоков за домакинство на финалните четворки на най-силните първенства по мини футбол в България – Шампионската лига и Лига Европа.
Кметът се срещна с генералния секретар на Българската асоциация по минифутбол Борислав Александров, мениджъра на „Изостар”, спонсор на турнира – Пламен Минев и Георги Георгиев – собственик и управител на Спортния комплекс в двора на Спортното училище. Срещата бе по повод кандидатурата на комплекса за домакинство на престижните турнири по минифутбол. Обсъдени бяха организационни въпроси, свързани с турнирите и възможностите на Общината за подкрепа. „Ще се радвам Спортният комплекс да получи домакинство за провеждане на финалните четворки и ще окажем пълно съдействие” – заяви кметът Георгиев.
На срещата бяха обсъдени и бъдещи домакинства за организиране на турнири от различен ранг, включително и на сборни отбори от общините. Кметът Георгиев, като член на УС на Националното сдружение на общините в България, пое ангажимента да обсъди възможностите с колегите си от други общини, както и да поиска съдействие от Сдружението.
В края на януари ще стане ясно дали Спортния комплекс в Самоков ще получи домакинство. Като игрови условия, комплексът разполага с две отлични игрища с изкуствена настилка, осветление и заграждения. Към тях има и съблекални. Оборудването отговаря на изискванията на Българската асоциация по мини футбол. Георги Георгиев нееднократно е организирал турнири на различно ниво, включително и с Общината и е доказал, че може да провежда състезания на високо ниво.

Източник: Община Самоков

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close