ЗлободневноОбща категорияСамоков

Кметът Георгиев призова самоковци да спазват наложените мерки

„Самоков 365“  

Неспазването на наложените противоепидемични мерки провокира кмета на Община Самоков Владимир Георгиев да отправи призив към всички самоковци.

След обявяването на извънредното положение в цялата страна градоначалникът издаде заповед да не се провежда традиционният за града понеделнишки пазар, да не се ползват  детските и спортни площадки, да не се събират хора в паркове и градинки. Всичко е с цел превенция срещу коронавируса. Но голяма част от забраните не се спазват, а в хубавото време групички от хора могат да бъдат забелязани не само около хранителни магазини и аптеки, а в паркове, градинки и площадки.

„В последните дни станах свидетел на категорично неспазване на наложените противоемидемични мерки в Самоков. Площадките през двата почивни дни бяха пълни с хора, мнозина на групи бяха в парковете. Трябва ли да затворим парка, който се ползва и за по-пряко и безопасно придвижване от центъра до кв. „Самоково”, за да създадем неудобство, защото разпоредбите не се спазват? Не знам дали си давате сметка, че колкото по-бавно се ограничи разпространението на заразата, толкова по-дълго ще бъде извънредното положение. Да не говорим, че може да се стигне и до по-драстични мерки.  Забраната за понеделнишкия пазар не попречи на Общинския пазар да се струпат страшно много хора! Потресен съм от демонстрираната липса на гражданско съзнание и от безотговорното отношение към собственото здраве и това на близките си! Наистина разчитам да проявите съзнание и да ограничите себе си, децата си и най-вече възрастните си роднини от излизане на открито и събиране на много хора на едно място на площадки, в паркове, пред блоковете. Не ви ли е ясно, че ако избухне епидемия в Самоков, целият град ще бъде поставен под карантина?! И това означава много по-сериозни рестрикции от досегашните.

НАСТОЯВАМ, да се спазват всички противоепидемични мерки, защото в противен случай ще се наложи да преминем към по-драстични мерки. Уведомявам ви, че ще засилим контрола и ще поискам от служителите на реда да приложат цялата строгост на закона. ПРИЗОВАВАМ да се вразумите, за да премине извънредното положение в максимално най-кратките срокове. Не забравяйте, че това, преди всичко, зависи от всеки един от нас.
Бъдете здрави и разумни!“, призова кметът Георгиев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close