Самоков

Кметът Георгиев: „Ако се установят нарушения, ще глобим БКС”

snowМария Галчева

С извинение към самоковци започна седмичния си брифинг кметът Владимир Георгиев по темата със снега, като обясни, че са работили приоритетно – да няма откъснати села, да има ток и хляб, като към сряда положението вече е било овладяно.  Разчистването на улици и тротоари вървеше с бавни темпове, въпреки че се използваше целият наличен ресурс.

Той е провел две срещи с областния управител във вторник и сряда миналата седмица, за да и обясни, че сме оказали помощ на други звена и да поиска съответните компенсации.

На въпрос от страна на „Самоков 365” за множество сигнали, дошли от наши читатели, за изкъртен асфалт, бордюри и блъснати в реката пейки по улица „България”, градоначалникът отговори, че тепърва започват проверка по сигналите и ако се установят нарушения, ще действат.

Онлайн анкета на „Самоков 365” постави и друг въпрос – трябва ли фирмата да отнесе санкция за забавянето и отговорът на самоковци беше повече от утвърдителен. На това кметът отвърна, че ако се докажат нарушения, фирмата ще се глоби за забавянето.

Ситуацията със снега създаде невиждана полемика в социалната мрежа фейсбук, където Общината също получаваше сигнали за състоянието на улиците. Извозването на снега беше наложително, а в Боровец положението е още по-тежко, сигнализират хотелиери.

Отворен от няколко седмици е горещ телефон, където също могат да се подават сигнали – 0722 66 121.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close