ОбществоРегионалниСамоков

Кметът Владимир Георгиев е новият председател на комисията по местно самоуправление към НСОРБ

„Самоков 365“

Постоянната комисия по местно самоуправление, икономическа политика и туризъм към Националното сдружение на общините избра своето ръководство за новия мандат.

Комисията има решаващ принос за формирането на общата позиция на българските общини по важни за развитието на страната ни въпроси и за изграждането на конструктивни предложения, които намират отражение в нормативната уредба. За председател бе избран кметът на Самоков Владимир Георгиев, а заместник –председателите са Дилян Млъзев – кмет на община Елена, Елена Балтаджиева – кмет на община Каварна, Пантелей Мемцов – председател на ОбС Чепеларе, Мария Динева – председател на ОбС Стара Загора, Мария Стойчева – председател на ОбС Тетевен и Десислава Терзиева – кмет на с. Марково, община „Родопи“.

„Имате шанса да бъдете в местното управление в труден период, когато днешните решения са решаващи за бъдещето“ – с тези думи зам.- председателя на 44 НС Емил Христов се обърна към членовете на комисията. Той фокусира вниманието на кметовете, председатели на общински съвети и експерти от местните администрации върху два от ключовите въпроси, които са важни за ЕС днес и които имат своето национално измерение – Европа на регионите или Европа на силните държави. Дилемата повече държава или децентрализация очертава два от аспектите на задълбочена дискусия, която предстои както в обществото, така и в работата на Постоянните комисии на НСОРБ.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close