БоксРегионалниСпортСпорт

Кметът Владимир Георгиев дари със спортни екипи младите таланти на боксов клуб “Самоков”

Илиян Чалгънов

Кметът Владимир Георгиев днес посети първата за годината тренировка на боксов клуб “Самоков”. Той подари нови екипи клуба, като пожела най-вече здраве и много бъдещи успехи на възпитаниците и треньора Веселин Райчев. Градоначалникът сподели, че при предишното си посещение е дал едно обещание – да закупи нови екипи за състезателите на клуба. Той заяви, че това ще бъде неговият новогодишен подарък, който ще зарадва младите боксьори.

Най-младите състезатели на клуба демонстрираха страхотни умения и впечатлиха всички присъстващи. В края на визитата си кметът Владимир Георгиев влезе на тренировъчния ринг и се снима със отбора за спомен. За бъдещето и амбициите на клуба разговаряхме с треньора Веселин Райчев:

Г-н Райчев, може ли да ни кажете по-точно какво беше дарението на кмета Георгиев?

Получихме 14 екипа в два цвята – сини и червени, гащета и потници. Също така и 15 горнища в син цвят, надписани и брандирани с логото на клуба.

От екипи ли имаше най-голяма нужда клубът?

На този етап – да. Другите по-дребни неща можем да ги закупим, докато екипите не можехме да си ги позволим. Хубаво е като отидем на състезания да бъдем еднакви и равни с останалите в това отношение.

Какво още според Вас трябва да се надгради оттук нататък, за да може да се тренира пълноценно?

Следващата стъпка ще бъде да се премахнат тези плочки и да се монтира гумено уплътнение. Сегашният под е хлъзгав. На този етап няма какво толкова да искаме, трябва да работим здраво и да печелим медали и шампионски титли. Пролетта ще бъде тежка откъм състезания, защото ни очакват доста контроли, турнири и след това участие в държавното първенство.

Виждаме доста млади и нахъсани боксьори. Как виждате тяхното бъдеще?

Започнах да си позволявам покрай батковците да идват и някои по-малки, които да могат да се обиграват още от ранна възраст. Хубаво е да се пречупят по-рано и да овладеят техниката, докато са по-малки и ударите са им по-леки.

Каква е минималната възраст, при която може да започне изграждането на един боксьор?

По принцип е хубаво да се тръгне от десетгодишна възраст, защото ще има достатъчно време за развитие докато влезе в категорията при момчетата.

Знаем, че Иван Стаменов вече се състезава за друг отбор. Кои според Вас се отличават в неговата светлина и могат да постигнат успехите му?

Най-изявените ни боксьори към момента са  Мартин Стоянов, Наско Дамянов и Иван Асенов. Те са сред най-добрите и в състезанията се раздават докрай.

И като за финал, бихте ли искали да споделите нещо за феновете на бокса или да благодарите на някого?

Искам да благодаря на Общината и кмета за помощта и подобренията, на нашите спонсори, както и на Вас – медиите, че ни отразявате коректно и точно. Благодаря!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close