ЗлободневноРегионалниСамоков

Кметът Владимир Георгиев: Бъдете по-отговорни, за да покажем че не са нужни рестрикции

„Самоков 365”

Градоначалникът Владимир Георгиев призовава от социалния си профил към по-голяма отговорност, за да не се налагат рестрикции.

Последните дни са време на изпитание и на множество въпроси. Търсят се отговорни за новите случаи на коронавирус в Самоков, които от един станаха 12 в рамките само на два дни. По време на извънредното положение въпреки пълният до последно с хора курорт Боровец, множеството пътуващи и работещи в София, въпреки огромния наплив по селата около Самоков все пак успяхме да се ограничим.  Отхлабването на мерките създаде усещане за отминала опасност. Но за съжаление статистиката в момента е с негативен знак.

Затова кметът на Самоков излезе с призив към съгражданите си, в който апелира за по-голяма отговорност към себе си и близките си.

„Да покажем, че не е необходимо да ни бъдат налагани рестрикции, за да сме социално ангажирани. Бъдете предпазливи. Спазвайте социална дистанция. Ограничете събиранията, доколкото е възможно. Спазвайте противоепидемичните мерки за лична хигиена и дезинфекция. Сигурен съм, че всеки от нас може да се мобилизира и да преодолеем заедно и това предизвикателство”, пише Георгиев.

Във връзка с понеделнишкия пазар той призова да се прояви съобразителност и да се избегне струпването. А собствениците на търговски обекти да засилят дезинфекцията и да не допускат клиенти без лични предпазни средства.

Пълна дезинфекция ще бъде извършена утре на ДГ „Детелина”.

Утре ще бъдат дезинфекцирани обществените сгради, които се посещават от най-много граждани – на полицията, на общината и на поликлиниката. Ще бъде извършена повторна дезинфекция и на улиците, обществените пространства в града. Ще бъдат изпълнени всички предписания, за да се осигури спокойствие на жителите на града.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close