ЗлободневноОбществоСамоков

Кметът Благовест Бичаков избухна: „Боклуците ли ще са лицето на Бели Искър? Засрамете се!“

„Самоков 365“

Възмущение от страна на кмета на  село Бели Искър Благовест Бичаков провокират боклуците, изхвърлени сред природата, на които той се натъква случайно. В следствие на видяното Бичаков публикува гневен пост в страницата на кметството с призиви за повече отговорност и активност в борбата с боклуците. По думите му това е грозното лице на иначе китното самоковско село, славещо се с прекрасната си природа и дадености.

„Имам няколко въпроса към вас. Харесва ли ви тази гледка? Одобрявате ли това, което се случва в нашето китно село? Защо по дяволите го правите? Какво е решението на проблема? Аз мога да отговоря за себе си, че тази гледка е меко казано отвратителна! Това може да бъде направено от хора, които нямат самосъзнание, чувство на вина, лишени са от възпитание и си мислят, че живеят сами на този свят. Такъв човек, повярвайте ми, не може да бъде спрян по никакъв начин. Срам ме е, че познавам такива хора и, че най-вероятно се разминаваме по улиците и си казваме: „Здрасти“. Искам да напомня, че аз не съм чистач, че никой не е длъжен да ви чисти боклуците! Време е да се събудим и да покажем, че имаме гражданско общество и самосъзнание! Време е да изхвърлим “боклука”! Този проблем очаквам да го решим заедно, защото сам няма как да се справя! Ясно е, че този боклук не е от вчера и дори от месец, но сега стои въпросът как да го изчистим и да не позволяваме повече да се случва това! Кметството за съжаление не разполага с такъв ресурс, за да изчисти целия този боклук, затова очаквам от всички вас, будни и съвестни граждани, да дадете предложения и да помогнете да изчистим всички тези места! Това не е само мой проблем, повярвайте това е проблем за всички нас, защото хората обикалят, снимат, споделят и това ще стане лицето на Бели Искър! Нима искате това?“, написа кметът.

В написаното той допълва, че всеки, който има битови отпадъци, строителни материали, мебели и други вещи, които не са му необходими да не бъдат изхвърляни безобразно сред природата. Бичаков призова тези хора да се свързват с него, да отидат в кметството на селото, за да ги насочи какви са стъпките след това. Услугата е абсолютно безплатна.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close