ОбществоРегионалниСамоков

Кметът Ангел Джоргов, кметовете на села и общинските съветници се заклеха

„Самоков 365“

Тържествена клетва днес /13.11.23г./ положи кметът на Самоков Ангел Джоргов, кметовете на кметства и общинските съветници. Церемонията се състоя в салона на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“.

Началото на тържественото заседание бе дадено от областния управител на София област Юлиян Леков. На събитието присъства и бившият вътрешен министър и депутат от ПП ГЕРБ Младен Маринов, народният представител от ГЕРБ и оредседател на местната структура Валентин Милушев, духовници, граждани и гости на Община Самоков.

Областният управител Леков връчи на новоизбрания кмет Ангел Джоргов кметската огърлица. Той поднесе и символичен ключ на Джоргов, с посланието, че вратите на Областната управа ще са отворени винаги. Удостоверения на общинските съветници бяха връчени от председателя на Общинската избирателна комисия адв. Ели Милушева.

Клетва, че ще служат в интерес на гражданите на Община Самоков, положиха 29-те общински съветници и 24-те кметове на села.

„Никой не е по-голям от Община Самоков! Наясно съм, че проектите и начинанията не започват с началото на един мандат и не свършват с неговото приключване. Затова аз обещавам да доведа до успешен край всичко, което е започнато от предходната администрация и всичко, което е стартирано в лицето на г-н Владимир Георгиев. Изказвам своята голяма благодарност към всички, които ми се довериха, гласуваха за мен и ми дадоха възможност да се върна тук, в родния град. Хората, които ме познават знаят, че аз не се интересувам какъв цвят е кметът на района или кметството. Обещавам, че с всички вас ще работя на равни начала. Нека заедно оправдаем гласуваното ни доверие – с единствения интерес – просперитета на Община Самоков. От днес започва нашата работа за изграждане на инфраструктура по селата, развитието на туризма и развитие на града ни! На добър час!“, подчерта от трибуната Ангел Джоргов.

Първото почетно председателство бе на Александър Методиев – Сали. То обичайно се дава на най-възрастния от групата. На него бе поверено да избере чрез явно гласуване комисия за избор на председател на ОбС. Комисията бе с председател Александър Кроснев. От групата на ПП ГЕРБ предложиха Миролюба Ташова, от БСП за България – Владимир Георгиев и от групата на ОБТ „Български лейбъристи“ – Мая Христева. Гласуването изпрати на балотаж двете дами Ташова и Христева, като те събраха по десет гласа в своя подкрепа, а девет гласа получи Владимир Георгиев. Балотажът се оказа много интересен. Резултатът от него бе 13 гласа за Мая Христева, 9 за Миролюба Ташова и 7 празни бюлетини. Така до избор на председател на ОбС не се стигна, защото нито една от двете не получи 50% от гласовете.

И така изборът на новия председател ще стане ясен на първата сесия на новосформирания местен парламент, насрочена за този петък – 17 ноември.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close