ОбществоРегионални

Кметове на общини представиха местното самоуправление пред свои френски колеги

Самоков 365

По покана на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ кметове на общини представиха местното самоуправление в страната ни пред кметове на 80 френски общини. Срещата се проведе във Френския културен институт и е част от Годишната среща на местните власти във Франция.

На срещата присъстваха кметовете на Самоков, Раковски и Троян, както и изпълнителния директор на Сдружението Силвия Георгиева. Донка Михайлова запозна гостите от Франция с управлението на страната и в частност на общините. Последваха въпроси, свързани с общинските приходи, начините на финансиране на общините, местното самоуправление и не на последно място европейските проекти. Кметовете на общини, които участваха във форума отговориха на поставените въпроси.

Г-н Владимир Георгиев, който е и член на УС на НСОРБ даде разяснения за начина на усвояването на европейските средства, за управлението на общинските финанси и общинската собственост, както и за осигуряване на приходната част на бюджета. Засегната бе и темата, която от доста време НСОРБ представя пред държавната власт, а именно част от икономическите данъци да се връщат на общините. Присъстващите кметове имаха възможност да представят общините си. Г-н Владимир Георгиев представи община Самоков като възможности за инвестиции и туризъм, като гостите от Франция се впечатлиха много и от културно-историческото ни наследство.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close