Седмицата

Кметовете от областта и ръководството на ЧЕЗ обсъдиха електроснабдяването в региона

CEZ_44Областна пресслужба

Кметовете на общини в Софийска област проведоха работна среща с ръководството на ”ЧЕЗ разпределение България” АД. Тя е по инициатива на електроразпределителното дружество и имаше за цел да бъдат обсъдени актуални въпроси по отношение на снабдяването с електричество в региона. Областният управител Росица Иванова приветства гостите и представи екипа на Областната администрация както и присъстващите кметове. От страна на ЧЕЗ присъстваха Петър Докладал – регионален мениджър, Душан Рибан – изпълнителен директор, Стефан Апостолов – оперативен директор на и Величко Атанасов – координатор регион Софийска област на ”ЧЕЗ разпределение България” АД, както и Жанна Пехливанова – директор „Продажби” и член на УС на „ЧЕЗ Електро България” АД.

Кметовете поставиха за обсъждане въпроси като дългите срокове за присъединяване на нови абонати, състоянието на трафопостовете и електрическите стълбове по места. Кметът на Самоков Владимир Георгиев обърна внимание на к.к. Боровец, където по думите му трябват повече мощности, за да могат да се реализират новите проекти и инвестиционни намерения. Калоян Илиев – кмет на Ихтиман, на свой ред изтъкна сериозният проблем пред общината – че подстанцията е собственост на чугунолеярния комбинат, която не се поддържа и това може да остави хората в общината без ток, ако в близко време не се вземат мерки.

Засегната беше и темата за почистването на трасетата на електропроводите от растителност, както и тази с комуникацията между кметовете и ЧЕЗ. Стана ясно, че телефонните номера на местните управници ще бъдат вкарани в специална листа и ще имат по-лесна и бърза комуникация с екипите на компанията при нужда. Местната власт изтъкна още, че трябва да се мисли и за условията за бизнеса в региона.

На финала на разговора г-н Рибан подчерта, че е отворен за разговор с кметовете по всяко време, за да получава обратна връзка за проблемите в техните райони и нуждите на икономиката, която компанията би могла да отрази и в своите планове и стратегии.

Областният управител благодари на ръководството на ЧЕЗ за инициативата и изрази увереност, че срещата е била полезна.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close