Обща категорияРегионалниСамоковСпорт

Клуб „Сатори” участва в най-големия лагер по киокушин в света

„Самоков 365”

Седем представители от самоковския клуб „Сатори” взеха участие в най-големия тенировъчен лагер по карате киокушин. Той се проведе за 13-та поредна година и е организиран от Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз /KWU/. Домакин на събитието, което се състоя между 30 юни- 7 юли, бе Санаторно – оздравителният комплекс „Камчия”. В лагера се включиха стотици каратисти от 28 държави.

Сред близо 1600 бойци бяха и самоковските представители от клуб „Сатори”, заедно с техния треньор – сенсей Румен Санкийски. В мащабния лагер взеха участие каратеките Мария Чепилова, Стефания Зашева, Георги Кощров, Норман Гълъбов, Георги Михайлов и Никол Казанджиева. Специален гост на Международния тренировъчен лагер в Камчия бе един от най-успешните кикбоксьори и бойци в сериите К-1 Семи Шилт.

В рамките на една седмица състезателите имаха възможността да повишат нивото си на майсторство, а треньорите – своята квалификация. Състезателката Мария Чепилова за пореден път доказа своите умения, като успя да повиши своята степен и получи кафяв колан. Тя е втората от клуб „Сатори”, след Мария Хаджийска, която успява да защити висока степен. На 2 юли се проведе голямото събитие за този лагер – Първа световна купа на KWU по киокушин за юноши, девойки и кадети в три възрастови групи (14-15 години, 16-17 години и 18-21 години).

За пръв път в рамките на тренировъчния лагер в „Камчия“ се състоя специално издание на гала вечерите SENSHI. Те бяха в рамките на два дни в амфитеатъра в „Камчия“ и предложиха изключително вълнуващи и зрелищни двубои по правилата на изцяло нов правилник на KWU International Professional League – фул контакт карате киокушин, с удари в главата, като са позволени дори хвърляния и удари с лакти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close