Общество

Клуб „Добро сърце” в помощ на Митко

mitko2Учениците от СОУ „Отец Паисий” днес направиха малък следпразничен подарък на техния съученик Димитър Лобутов. Те са участници и създатели на клуб „Добро сърце” към училището, който съществува от близо година и в него взимат участие около десетина възпитаници на СОУ-то.

Малко преди Коледните и новогодишните празници, те се включиха в инициативите, организирани от Младежки Дом – Самоков и отговорника Латинка Щъркелова, в помощ на Митко. Като организираха няколко работилници, включващи народни танци, фотография, рисуване, а към всяка от тях имаше съответно и ментори. Учениците бяха направили  кутии за дарения. И днес, в началото на новата година, те бяха поканили майката на Митко Елена, в училището, за да може клубът да връчи лично събраните средства, които възлизат на над 300 лв. На даването на дарението присъстваше и директорът Минкова, която пожела на майката със здраве да се ползва сумата и тя да достави поне частица щастие и да подари усмивка на Митко.

„Благодаря на добрите сърца на тези деца. Това е лично тяхна идея, на самия клуб. Ние работим съвместно с фондация „Благотворител”. Митко е наш ученик и ние много го обичаме и би ми се искало да посещава училището, за да може да усети училищния дух”, сподели Лили Минкова.

„Много благодаря за направеното добро. Трудно ни е да излизаме с Митко, защото той вече е доста голям, трудно се придвижваме”, каза майката на Димитър Лобутов. На тези думи децата от клуба откликнаха бързо: „Ние ще дойдем тогава”, което накара майката да се усмихне. Обещаха си, че ще се срещат отново.

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close