Седмицата

Клуб „Арт палитра” на 1 година! Рожден ден в помощ на сем. Шукадарови

art palitraАнна Манова

„Арт палитра” е един от клубовете, част от голямото семейство на Младежки дом Самоков. Неговото създаване съвпада с датата 2 юни, което не е никак случайно. Ръководител на клуба е Латинка Щъркелова, а работливите пчелички към него са Радостина Иванова /СОУ „Отец Паисий”/, Габриела Стоянова /ОУ „Св.Св. Кирил и Методиj”/, Надежда Георгиева /ПГ по туризъм/, Станиела Хаджийска /ПГ „Константин Фотинов”/и Мартина Аджикова / ОУ „Христо Максимов”/. Всяка свободна минута тези симпатични и млади момичета изработват различни бижута, мартеници, цветя от хартия, вази и декорации, направени изцяло със собствени средства. След това предлагат сътвореното изпод ръцете им на базари и със събраните средства закупуват нови материали, за да разнообразяват дейността си.

На първия си рожден ден ръководителката на клуба, заедно с момичетата, решават да продължат мисията, организирана от нашата медия, като съберат средства за семейство Шукадарови. За целта те бяха изработили различни подаръчни комплекти, гривни, цветя от хартия и вази, които предлагаха под формата на базар. А всеки от присъстващите можеше да си подари по нещо, като остави сума според възможностите си в специално направена за случая кутия. Имаше и развлекателна програма, която включваше спортни танци, с ръководител Ивелина Славева, брейк танци, с най-малкия участник 5-годишния Пламен, бийтбокс, стихове и скечове, подготвени от малкия ученик Даниел Димитров. Клуб „Арт палитра” бяха поканили и семейство Шукадарови да се забавляват заедно с тях.

Да правиш добро не е непозната дейност за клуб „Арт палитра”. Латинка Щъркелова подчерта, че в края на миналата година са събрали пак от благотворителен базар 40 лв. в помощ на Веско Стоянов, а през март  бяха събрани 147 лв., които бяха дарени на малката Кристина Недялкова, възпитаничка в 4 клас в НУ „Станислав Доспевски” за операция в чужбина. Вдъхновени от инициативата на „Самоков 365” и развълнувани от личната история на бащата Владимир Шукадаров и неговите четири деца, те решават да помогнат с каквото могат на многочленното семейство.

Кутията, в която бяха събирани средствата за семейство Шукадарови, беше отворена пред комисия в състав гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” Жулияна Костова и журналистите от местните медии: Анна Манова, Делян Василев и Бойко Йорданов. А сумата от 112 лв. беше връчена на главата на семейството Владимир Шукадаров от председателя на комисията Жулияна Костова.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close