ЗлободневноРегионалниСамоков

Клип с разголена певица,  сниман край Ковачевци, разгневи църквата и обществото

Анна Манова

Клип с разголена певица, заснет край самоковското село Ковачевци, разгневи църквата и обществото.

Песента носи заглавието „Крадена любов“ и е изпълнена от фолк певците Лорена и Джордан. Тя излезе в края на октомври месец тази година. Режисьор и сценарист на кадрите е небезизвестният в средите Людмил Иларионов – Люси. А мястото на заснемането е територията на храма „Св. Петър и Павел“, край самоковското село Ковачевци.

Това, което предизвика сериозна обществена реакция, е разголената визия на изпълнителката Лорена, която танцува върху камбанарията на храма. Още един факт, който отчетоха повечето хора е, пред храма е разположена трапеза, която много наподобява сцената от „Тайната вечеря“.

Софийската митрополия излезе с остра реакция, срещу поп-фолк произведението на изпълнителите Лорена и Джордан. От там твърдят, че клипът е заснет без съгласието на Българската православна църква и по думите им изразява неуважение към християнската вяра, източноправославното вероизповедание и към обществото. И поискаха клипът да бъде свален от екран.

От своя страна режисьорът на скандалното видео Людмил Иларионов обяви пред националните медии, че и друг път е снимал именно на това място, защото му харесва природата и гледката. И поясни, че не намира за необходимо клипът да бъде свален, тъй като певицата не е разголена, а на мястото, където тя танцува в ефирна рокля няма камбана и е свободно за достъп до всеки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close