ОбществоРегионалниСамоков

Класна стая в двора на училището подготвят в НУ „Станислав Доспевски“

„Самоков 365“

Пространство за класна стая на открито се изгражда в двора на НУ„Станислав Доспевски”. То представлява голяма дървена беседка, в която ще могат да се провеждат изнесени часове. Идеята е във връзка с епидемичната обстановка да се предостави възможност за такъв тип обучение, което ще бъде по-интересно за децата и същевременно ще се реализира в здравословна среда.

Проектът се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Директорът Камелия Асенова благодари за съдействието на Общината за цялостната реализацията на проекта и подпомагане на строителните дейности. Общинското строително предприятие е ангажирано с изграждане на подхода към беседката, като оформя пешеходното пространство за осигуряване на достъп.

През ваканцията в училището бяха извършени и други дейности по обновяване на материалната база. Изградиха се тоалетни за лица с увреждания. Обзаведен е й дневен център, в който учениците ще работят в различни направления – наука, изкуство, спорт, образователни и занимателни игри.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close