Култура

Китарен ансамбъл „Акустика” с майски концерт

kitaraЗоя Станкова

Китарен ансамбъл „Акустика” с ръководител Христо Христов поднесе на своята публика един красив майски подарък в залата на Младежкия дом.
Нежната струна на китарите отново докосна сърцата на хората и внесе в тях топли емоции, а подготвената викторина между изпълненията на отделните групи китаристи внесе смях в залата.
Във вечери като тази и концерти като този най-точната оценка за творците са аплодисментите на публиката, а при нас те нестихваха през цялото време.
Възпитаниците на господин Христов освен класическите изпълнения, изпълниха също парчета на „Бийтълс”, Кени Роджърс, Шедоус, Фламенко, Микис Теодоракис, а вечерта не мина и без композиция на техния ръководител.
Вечерта започна с изпълнение на химна на Св. св. Кирил и Методий, в изпълнение на Рая, Веси и Симона. Част от изпълненията на Симона, Мариета и Кристиян бяха „Етюд в руски стил”, както и „Испански очи”. Борко, Ванката и Ивайло минаха на по-свежа част с „Веселата Стела”, „Скачайте юнаци”. „Руска песен”, „Валс”, „Жълтата подводница”, „Булевардът на изгубените мечти” изпълниха Мария, Никол и Райко. Изявиха се също Розалия, Александра, Криси, Даниел, Борислава, Енцо, с не по-малко известни изпълнения.
Стефан Илиев, който скоро не беше се появявал пред публика, но е едно от най-големите и талантливи открития на господин Христов, направи сам своите две изпълнения: „Over the green” и “Wake me up”.
Концертът завърши с артистичните изпълнения на група “Out cast” в състав: Алек Веждаров, Амун Назим, Божидара Трохарова и Николай Войнов. Младежите показаха, че при налични талант, амбиции и желание, всичко е постижимо, макар и в малкия град.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close