ОбществоРегионалниСамоков

Китарен ансамбъл „Акустика“ изнесе майски концерт

Анна Манова

Китарен звук и романтични изпълнения прозвучаха в залата на Младежкия дом на 17 май. Китарен ансамбъл „Акустика“, с ръководител Христо Христов, изнесе своя традиционен майски концерт, посветен на 24 май – Ден на славянската писменост и култура. Събитието се организира съвместно с читалище „Младост – 2003“.

„Поклон, поклон, поклон пред словото, което ни е съхранило като народ. Нека делото на светите братя Кирил и Методий бъде свещен залог за съхраняване на светлината и духовността“, с тези думи отговорникът на Дома Латинка Щъркелова постави началото на празничния концерт.

Китаристите показаха пред публиката какво са научили, а залата отвръщаше с аплодисменти на всяко изпълнение. Особено трогателен бе поздравът към Христо Христов от неговите ученици, които бяха подготвили песен с акомпанимент, изпълнена от ангелогласната Маргарита Бочева. Представителят на Дома Ния Малчева подари на всички участници тефтери и химикали, с пожелание да съхраняват заветите и словото на братята Кирил и Методий.

С това мероприятие бе даден старт на майските чествания на съставите към читалище „Младост“. На 22 май от 17:00 часа пред ДНА ще се проведе концерт на читалището, отново посвететен на 24 май.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close