ПолитикаРегионалниСамоков

Кирил Петков в Самоков: Промяната зависи от всеки един от нас

ПП „Продължаваме промяната“ се срещнаха със симпатизанти в Самоков. На срещата – разговор присъства съпредседателят на партията Кирил Петков, придружен от водача на листата за София област д-р. инж. Александър Дунчев. Заедно с тях бяха и кандидатите за депутати на „Продължаваме промяната“ за София област – Юрий Козлов, който е учител и съветник на министъра на икономиката в служебното правителство, Лулчо Георгиев – мениджър продажби, Ана – Мария Вълканова – предприемач и финансистът Милен Манев. Координатор за Софийска област е самоковецът Йосиф Заркин, подкрепен от групата единомишленици – Димитър Караджинов, Росен Димитров, Екатерина Василева, Стоян Чакалов, Андрей Андреев, Владислав Тонев, Ивайло Андреев, Димитър Дренски, Ирина Караджинова.

На срещата самоковци изразиха притеснението си по няколко основни теми, които в годините не намират решение. Към водача на листата бяха зададени въпроси за опазването на горите и високата цена на дървата през зимата за самоковци. Подчертано бе, че зимата в самоковския район е с продължителност от около седем месеца, а цената на дървата за огрев достига до 150 лв. към момента.  Дунчев подчерта, че усилията му са насочени към въвеждане на иновативна система за борба с незаконните сечи и контрол на горите в Югозапада. Само за четири месеца като ръководител на Изпълнителна агенция по горите в рамките на служебния кабинет, спомага за разкриването на най-болните проблеми с опазването на българските гори и дивеча, предприема редица мерки за повишаване на прозрачността и публичното участие при контрола в горите.

Цената на водата също беше сред приоритетните теми, като не е тайна, че самоковци плащат една от най-високите цени на водата. Кирил Петков сподели, че е национална практика да се определя първо печалбата на едно дружество, а след това разходите, което е алогично за един нормален бизнес. Ценообразуването е грешно, не следва никаква бизнес логика и това трябва да се промени.

Болна тема е курортът Боровец, който е пряко свързан с препитанието и зимните спортове на поколения самоковци. На срещата присъстваха хора, които имат бизнес в курорта или работят там. Дунчев сподели, че е запознат със ситуацията, той самият и неговите деца карат ски в курорта. Той подчерта, че разполага с договори, които са свързани само с права и никакви задължения. Той определи договорите като „бял лист“, даден на съответен икономически субект да се разполага със съответна част от курорта, което за него е недопустимо. Практика, която трябва да бъде регулирана не само с права, но и със задължения. Друга порочна практика, която споделиха ски инструктори в курорта е спорната утежняваща такса за право на работа, изисквана от тях ежесезонно, като същите биват принуждавани чрез подпис върху „Декларация – съгласие“ да приемат условията на стопанина на пистите и съораженията, за да практикуват професията си. И всичко това въпреки факта, че притежават необходимата професионална квалификация и заплащат дължимите данъци за дейността си!

Съпредседателят на партията Кирил Петков и водачът на листата д-р. инж. Александър Дунчев призоваха хората да подкрепят приоритетите на пратията за нулева корупция и спирането на течове на обществени средства. Наблегнаха на това да се повиши събираемостта на приходите в държавата и инвестирането им в качествено образование, здравеопазване, свободна и конкурентна икономика, базирана на знанието и достойни доходи за възрастните хора.

Като приоритет те подчертаха, че листата е съставена от специалисти в различни области, които нямат предишен политически опит, но са с основното желание да бъдат двигател на така желаната от всички промяна на България, такава каквато трябва да бъде – да осигурява достоен живот на българите, с премахването на схемите, източването на средства и принуждаването на хората да напускат страната, заради нейната икономическа и финансова нестабилност.

На срещата самоковци попитаха за офис на партията и къде могат да съотнесат своите въпроси.

„Нашият офис е тук, навън, сред всички вас. Важно е за нас да се срещаме очи в очи с хората и да разговаряме. Да ги слушаме и да ги чуваме. А всеки, който подкрепя идеите и вижданията ни става наш партьор в работата ни. Срещаме помощ в кампанията от самоковци“, заяви водачът на листата Дунчев.

Кирил Петков заяви, че промяната трябва да започне първо на национално ниво и след това към малките населени места. А това може да стане, когато на 14 ноември излязат повече хора да упражнят правото си на вот и заявят желанието за истинска промяна.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close