Седмицата

Киноложката изложба събра десетки фенове на четириногите

kinolojka izlojbaЗа втора поредна година част от празничната програма беше киноложка изложба. Площадът в Самоков събра десетки любители на кучетата, които горещо аплодираха участниците и подкрепяха своите фаворити. Кметът на общината Владимир Георгиев поздрави участниците и им благодари, че се отзоваха на поканата и благодарение на тях, Община Самоков успя да реализира тази своя инициатива.

Изложбата се превърна в истински празник и с активното участие на компетентно жури – Петър Радев и Александър Стойчев. И двамата са лицензирани международни съдии, които имат редица участия в изложби у нас и в чужбина. Те оценяваха и коментираха за публиката породата на кучето, специфичните белези и особености. Анализа на кучето се записваше подробно в специални бланки на Българската републиканска федерация по кинелогия, като оригиналът се даваше на собственика, а копието оставаше за архив за изложбата.

Когато имаше повече кучета от една порода, съдиите излъчваха победител от групата, който се класираше за финала. Накрая всички победители от отделните групи влязоха в ринга и след кратка консултация журито определи победителите. На трето място се класира померанът Арети, с водач Миглена Дренски. Втори стана голдън редривърът Бари с водач Румяна Паунова. Журито единодушно определи за шампион на изложбата аляски маламудът Алекс Ас Аваланч Вол с водач Димитър Телийски.

Победителите получиха купи от кмета на общината, ваучери за покупка от зоомагазин „Майки” на стойност 30, 70 и 100 лв., връчени от Людмила Терзийска, съответно за трето, второ и първо място и по един чувал храна за кучета „Хусе”, осигурена от представителя на храната за Самоков. Всички участници получиха грамота от Община Самоков за участие и успешно представяне в киноложката изложба.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close