Седмицата

Квартал „Възраждане” с обновено игрище

igrishte vyzrajdaneАнна Манова

От известно време игрището в кв. „Възраждане” беше занемарено. Липсваха ограждения, настилката беше ужасна. Но въпреки това, чат пат, оттам се чуваше детска глъчка на живеещите в квартала малчугани, които намираха мястото удобно за игра.

След това последва поставяне на нова настилка и инициатива за облагородяване на иначе практичното и голямо игрище. То беше оразмерено и беше поставена маркировка и мрежи. А вчера вечерта, от 18:30, то беше официално открито. „Прерязването на лентата”, стана с футболно дерби на общински кадри, пременени в спортни екипи и фланелки с изписани на тях номер и име. Мачът се състоя между отборите на “Архитектура и териториално строителство”/ в зелено/ и “Регулация и кадастър”/ в оранжево/. Лошото време не попречи на играчите от двата отбора да се забавляват и под дъжда.

След изключително оспорван мач, завършил при равен резултат – 6:6, изходът от двубоя се реши след изпълнение на дузпи. Така при резултат 7:6, купата грабна отборът на “АТС” /зелените/ с капитан Надежда Клинчева.

Сега остава да стискаме палци игрището да остане възможно по-дълго във вида, в който го оставихме вчера и все повече деца да избират топката пред компютъра!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close