Общество

Катрин Митева: „След такъв момент всяка една сълза си заслужава!“

 

katty2“Моменти, за които живея! Горда и безумно щастлива съм с моите прекрасни момичета! Показахте,че сте най-добрите за пореден път!” –

Мария Галчева

Това е тя – Катрин Митева. Момичето, което препълва залата, стане ли дума за танци. Контактът ми с нея винаги е бил слънчев. Точно така, това прилагателно много точно описва нейната същност. Винаги е удоволствие тя да бъде наш гост, а взаимодействието със „Самоков 365“ е повече от приятно, но така е, когато един срещу друг стоят професионалисти.

Последното събитие на Кати разпори по шевовете салона ана Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859“. И това не се случва за първи път. Стана традиция тя да прави спектакли, които да бъдат чакани от всички с огромно нетърпение. И няма как да е по-различно, защото тя пише своята история и то с усмивките и амбицията на толкова много деца около нея.

Да, че трябва строгост, трябва – така е, но без онзи симпатичен гъдел и харизмата нещата не биха се получили толкова добре. Искаше ми се да питам каква е рецептата – но сама си отговорих на този въпрос – младост, различен поглед, много погледи върху един елемент, желание да не си матрица и да не превръщаш в  матрица, да не си квадратен в мислите, чувствата и емоциите си.

Това е отговорът. Но към него забравих да добавя – трябва да си борец. Да носиш желанието за победа в себе си – и то победа в най-широкия смисъл на думата. Дори над себе си, когато усещаш, че нещата са на конец, да продължиш.

„След  такъв момент всяка една сълза си заслужава!“, казва Катрин и това разтърсва, защото идва директно от сърцето.

Цялата тя днес застава на страниците на „Самоков 365“. Удоволствието отново е изцяло наше!

 

Кати, твоето събитие може да бъде определено само по един начин и то е триумф. Как си след него? Това ли очакваше или нещо друго?

Все още еуфорично  и с поне двадесет килограма по-лека от към емоции,напрежение, концентрация /хи-хи/ Чувството, което изпитвам е благодарност, удовлетвореност, гордост и обич! Щастлива съм с хора, като тях! Хубавото при мен е, че нищо не очаквам, понеже си мисля, че блаженни са вярващите, а не очакващите. Да чакаш, очакваш, винаги боли. Аз съм съсредоточена в една крайна цел, раздавам се до край, до последната нота на концерта, презареждам се и….отново към нещо ново. Когато даваш-получаваш, това е! Просто и същевременно мега сложно. Когато виждам, че крайният резултат е успешен, публиката е в еуфория, иска концертът да не свършва, хората ме посрещат със сълзи на очи от радост и вълнения, поздравяват ме, усещам искреността им, момичетата са щастливи , ползотворни и усмихнати -няма по-голяма награда за мен от това! Благодарна съм, наистина с цялото си сърце!

Колко време ти отне подготовката на спектакъла и на какво заложи този път?

Това е нашият плод от девет месечен труд, нашата годишна продукция. В нея сме събрали само най- добрите си изпълнения. Магическото в този сезон беше, че всичко се случи, както трябваше да се случи-музиката избирахме тематично, танците идваха със сюжет, вкарахме танцов театър. В един момент усетих, че това е разбъркан пъзел, наредих го и се получи – „Светът е танц. Танцът е свят.“ Направихме обиколка около света и около самите нас-хората. Концертът имаше две значения, ако са обърнали внимание хората. Едното-видимото, другото-невидимото, дълбокото в човешката душа. Детството, преходът, уроците, порастването, отделянето, завръщането. Символ на концерта бяха родителите – най-могъщият дар от Бога. С подходящи думи успях да завържа всичко по смисъл и съм супер доволна от резултата. А пък всички момичета, мотивирани, упорити, отдадени, след здрава работа успяхме да направим едно истинско шоу.

Медиите са много благосклонни към дейността ти, вниманието върху теб тегне като магнит – ласкае ли те това или те задължава?

Да, така е!Това е заради слънчевите деца, не заради мен. Не, не ме задължава, няма как, защото се старая да гледам на всичко от положителната страна. За ласкателство…ммм не, не го приемам и така. По скоро гледам да съм щастлива и да се наслаждавам на вниманието, на тези моменти, това повтарям и на момичетата. Искам да прехвърля цялото внимание от всичко и всички на тях, а аз да изпитвам наслада зад кулисите.

Отново препълни залата, какво е чувството да се изправиш пред толкова много хора?

Отново, в една пътека по две колони правостоящи хора! О, чувството е наелектризиращо, енергезиращо, уникално, тръпката е несравнима! Изпитвам респект, уважение, длъжна съм да им дам всичко, ей така от благодарност, защото публиката ни винаги е на ниво! Уважава ни, подкрепя ни, където и да участваме, каквото и да правим, а ние мисля, че и се отблагодаряваме подобаващо!

 

Видяхме те разплакана – много мил и емоционален момент, често ли ти се случва?

katty4Да! Поплаках си от емоция, от напрежение дори, но най-вече от радост! Адски емоционална и чувствителна съм по принцип, всичко минава през мен, каквото и да се случи, но не и ревла, нещо много дълбоко трябва да ме жегне, за да се разплача, а повярвайте ми каквото и да правя го правя с цялото си сърце. След такъв момент, такъв ден и такава година, всяка сълза си заслужава!

Каква си ти в залата за тренировки?

Строга…понякога доста строга, признавам…. Държа дисциплината да бъде на 101%, не само в залата. Когато се тренира се тренира на макс, когато почиваме или имаме разнообразни тренировки се смеем, забавляваме, ставам една от тяхната възраст, независимо дали са на 4 или на 18 години. Строг треньор и верен приятел.

Колко деца в момента има в твоята школа?

Достатъчно, малки и големи  сладкиши!

Ти успя да се наложиш като име и да си създадеш свои традиции, какво ти отне това и съответно какво ти даде?

Искам, боря се, действам! Всичко това отне време, но аз съм упорита и търпелива, но така трябва да бъде. Защото искаш ли нещо силно, трябва да си готов да жертваш, дори и себе си, преследваш мечтите си до краен предел с цената на всичко, поне това е моето разбиране. Даде ми нов живот, нова Кати.

 

Неминуемо ще те попитам за това как понасяш злословието, защото то присъства в живота ти, няма как. Има ли рецепта за справяне с енергийно злите хора?

С усмивка, подминавам змиите, простотията, лъжата, лицемерието.  Видях много хора що за стока са. Всичко се вижда по работа, успехи, отношение. Истината  винаги е една! А пък при моето изкуство всичко е видимо, няма как да се скрие. В  края на всичко се вижда кой -какъв е! Завистта, злобата и лъжата са пороци, спасение им пожелавам!

….Из „ Светът е танц. Танцът е свят.“ – Прощавам ти, че си такъв-преди да стана, като теб! Преминах и през света на грозните лица зад маските, разбрах, че не съм, като тях-аз съм огън, пепел и прах!

Сега накъде – какво мислиш да правиш заедно с твоите деца?

katty3Сега следват разнообразни тренировки за летния сезон, малка  ваканция и след това есента живот и здраве стартираме нови, интересни неща, които чакат своето реализиране! Очакваме нови деца, нови танци, нови мечти! Весело и безгрижно лято!Танцувайте!  С много,много обич: KATTY DANCE

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close