ОбществоРегионалниСамоков

 „Кати денс“ с три медала от Международен фестивал в Банско

Aнна Манова

Пореден успех и нови медали в актива си записаха момичетата от танцово студио „Кати денс“. Този път наградите са от участието им в Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда“, който се състоя между 27.11 – 01.12.19 г. в НЧ „Никола Вапцаров“, Банско. Това е второ участие на нашите момичета във форума, като тази година се окичиха с едно първо и две втори места.

Първото място е в категория за съвременни танци във възрастовата група 9-13 години. Отлично представяне направиха Яна Назлиева, Антоанета Терзийска, Радина Попова, Стела Бонева, Бояна Пенева, Виктория Стойкова и Мария Чаушева. На втора позиция, в категория за формации, се класира по-голямата група, в която участват Петя Торлакова, Емилия Попова, Гергана Попова, Лина Гаврилова, Александра Санкова, Анелия Вукадинова, Полина Бакрачева, Ренета Шукадарова, Доника Баракова, Деяна Шевченко и Виктория Терзийска. Дуетът Лина Гаврилова и Александра Санкова също се класирана на второ място.

Фестивалът има състезателен характер. Организатор на събитието е Сдружение Арт Академия „Утринна звезда” – член на Международния танцов съвет CID – UNESCO. През лятото се провежда в летните курорти Албена, Св. Влас и СОК Камчия, а през зимата – в Банско. Целта на организаторите е да дадат поле за изява на талантливи деца да покажат своите способности, да насърчат децата и младежите да се занимават с изкуство, обмяна на творчески опит и популяризиране на световни и национални културни ценности. В рамките на фестивала се провеждат мастър класове по хореография, театрално, танцово и изобразително изкуство.

„Всички дадоха много от себе си, толкова много старание и енергия струи от тях. Благодарна съм, че работя с такива хора. Благодаря на родителите за подкрепата, доверието и разбирането. От името на целия отбор по съвременни танци пожелаваме даровете, които повечето нямат. Желаем ви време да се радвате, да обичате. Използвайте времето красиво и със сигурност ще спечелите. Пожелаваме ви най-красивите празници!“, каза хореографът Катрин Митева.

Момичетата от „Кати денс“ се подготвят за участия по време на коледните празници, а през новата година ще бъдат отново в залата за постигане на набелязаните цели.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close