ОбществоРегионалниСамоков

„Кати денс“ с нови победи от международния шампионат „Утринна звезда“

„Самоков 365“

Грациозните момичета от танцовото студио „Кати денс“ отново доказаха своите умения и добавиха още нови медали в края на годината. Макар по време на пандемия и тотално изключване на всякакъв вид мероприятия все пак момичетата, под ръководството на Катрин Митева, не губят ритъм и участват в различни форуми и фестивали он лайн. Този път признанието идва от  XXX Международен танцов шампионат „Утринна звезда 2020“ гр. Банско, от който те добавиха нови четири медала в колекцията си.

Международният фестивал на изкуствата се проведе в началото на декември, а негови организатори са Сдружение Арт академия „Утринна звезда“, член на Международния танцов съвет CID – UNESCO и се провежда със съдействието на Община Банско. Състезанието се провежда в няколко възрастови групи и категории. Грациозните момичета от „Кати денс“ взеха участие с видеоклипове в категория – Модерн, джаз, Контемпорари – соло, дует, група и формации. Първо място завоюва доказалия се и сработен дует Яна Назлиева и Лина Гаврилова. Още една награда спечели Лина Гаврилова – второ място за солово изпълнение. На второ място се класира и малката група в състав Радина Попова, Яна Назлиева, Никол Лесичева, Виктория Стойкова, Бояна Пенева, Мария Чаушева, Натали Георгиева, Елена Стоименова. Голямата група до 18 години се нареди на трето място, в състав – Гергана Попова, Анелия Вукадинова, Александра Санкова, Лина Гаврилова, Ренета Шукадарова, Доника Баракова.

„Благодаря на организаторите и журито за високите оценки. Благодаря на родителите на момичетата, че дори в тези странни и трудни времена не спират да ни подкрепят. За това, че желанието, талантът, амбицията и любовта им към танца са по-силни от вируси, болести, пандемии, локдауни. Годея се и съм много щастлива! Един от най-хубавите ни коледни подаръци. Да си пожелаем 2021 година да ни донесе много конкурси, фестивали, награждавания, участия и публика-на живо, нормално протичане на тренировки, нормален живот, сбъднати нови мечти, нови върхове, които да покоряваме, много любов и здраве, за да дава смисъл на всичко това! И сте най-красиви и сте най-добри !“, написа в социалната мрежа хореографът Катрин Митева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close