Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

“Кати денс”’ с второ място от международния конкурс „Млади таланти“

Самоков 365”

На 20 април в Националния дворец на децата в София се проведе Международният  конкурс  „Млади таланти“. Момичетата от „Кати денс” взеха участие в три възрастови групи в категория – „Танцово изкуство и съвременни танци”. Впечатляващото им изпълнение класира отбора на второ място, за което получиха грамота и статуетка. Те бяха високо отличени измежду 50 отбора и около 100 изпълнения.

Тазгодишното издание на Международния  конкурс  „Млади таланти“ е десето подред, то се проведе от 16 до 21 април. Право на участие имат деца и младежи до 19 години от музикални, театрални, танцови, изобразителни и приложни клубове, школи и формации от училища, читалища, центрове за подкрепа за личностно развитие и други. Целта му е осъществяване на културен обмен, създаване на условия за установяване на контакти и сътрудничество между децата от различните школи от страната и чужбина. Приобщаване към културните ценности на танцовото, театралното, музикалното, приложното, фото и видео изкуството и живописта, литературното творчество. Както и издирване и популяризиране на млади таланти и предоставяне на възможности за творческа изява, взаимодействие и обмяна на опит между различни състави, клубове и школи по изкуствата от страната и чужбина. Хореографът на талантливите момичета Катрин Митева сподели, че е доволна от представянето им и неспирно работят по новите си проекти. Споделиха, че са в трескава подготовка за предстоящите състезания и участия. Ще стартират и организацията на Детския денс фест, който ще се проведе на 1 юни за втора поредна година в Самоков.

В петъчния ден момичетата освен в конкурса участваха в снимките на музикалното предаване„Бъди звезда“, с водещ Ники Михайлов. Поканата за него получават на финалите от Балканската лига по баскетбол. Спортните мажоретки от танцовия състав впечатляват водещия, а гостуването им в предаването вече е факт.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close