ОбществоРегионалниСамоков

„Кати денс“ отново отличници с шест медала  от Национален танцов шампионат в Перник

Анна Манова

Танцовата група под ръководството на хореографа Катрин Митева отново се представи отлично. Този път те донесоха призове за родния Самоков от представянето си на Националния танцов фестивал „Утринна звезда“, провел се в Перник. Радостта дойде навръх 1 май – Ден на труда, като момичетата от „Кати денс“ успяха да завоюват общо шест медала от участието си в шампионата.

Талантливите самоковски момичета взеха участие в категория „Съвременни танци“ – соло, дует, малка група и формации. Националният танцов фестивал се провежда в общо шест категории като дава възможност за смесване на възрастови групи. Конкурсът е отворен за всички – индивидуални участници, читалища, младежки домове, академии, частни школи, студия и клубове. Негов организатор е Арт академия „Утринна звезда“, секция Перник на Международен танцов съвет ЮНЕСКО, Балкански комитет към федерацията на арт и спортни дисциплини и Община Перник. Целта на организаторите е талантливи деца и възрастни да изявят пълноценно своите възможности, както и да се насърчават деца и младежи да се занимават с изкуство.

Момичетата на Катрин Митева спечелиха три първи места – за голямата група – формации, за малката група и за дуета Лина Гаврилова и Бояна Пенева. Донесоха и две втори места- за дует Бояна Пенева и Виктория Стойкова, а Яна Назлиева спечели сребро за изпълненото от нея соло. Трето място за соло изпълнение донесе й Виктория Стойкова.

Катрин Митева благодари на момичетата си за поредния повод за гордост като подчерта, че зад всеки успех стоят много труд, лишения, мотивация, силна воля и не на последно място голяма дисциплина.

„Благодаря на организаторите, журито, родителите, транспортна фирма „Илиеви”, книжарница „АТЛАС” и на нашия официален спонсор – фирма за хранителни, безалкохолни и алкохолни напитки – „КИРСТО“. Благодаря на момичетата за поредните отличия, спомени и поводи за гордост, за безотказния дух и непреклонност пред трудностите. Вие сте истински дрийм тийм. Съвсем скоро, малко след средата на месец май, ще имате възможност да ги видите на живо и да им се насладите в нашия десети юбилеен танцов спектакъл –„Юбилей” в салона на читалище-паметник – „Отец Паисий“, сподели Митева.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close