КриминалниСамоков

Касиерка от пощенска станция задигна 2484 лв.

„Самоков 365“

 Трима извършители на престъпления са с повдигнати обвинения след разследване на служители от РУ-Самоков.

Първият обвиняем е извършителка на длъжностно присвояване. Като касиер в пощенска станция криминално проявената жена присвоила сумата от 2484 лева, представляващи нареден телеграфен запис, които са й били поверени да ги пази. Същевременно издала и неистински официален документ – разписка за изплащане на паричния запис, на която придала форма, че сумата е получена и подписана от получателя. Привлечена е като обвиняема за извършени престъпления по чл. 310, ал.1, вр. чл. 308, ал.1 и по чл. 202, ал.1, т.1 вр. чл. 201, ал.1 от НК. Наложена й е мярка за неотклонение „подписка“.

Обвинение е повдигнато и на криминално проявен и осъждан варненец, взломил стопанска постройка в с. Ярлово и извършил кражба на 12 чувала с метални части и бензинова водна помпа при условията на опасен рецидив. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Третият обвиняем е 43-годишен самоковец, срещу когото било образувано досъдебно производство за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително. Наложена му е мярка „подписка“.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close