Долна Баня

Картите са на масата

dolna banqЛюбомир Кузев

За предстоящия местен вот на 25 октомври в община Долна баня вече всички въпросителни паднаха. Съгласно решенията на Общинската избирателна комисия, с председател Явор Саздов, след месец доверието на своите съграждани за трети мандат ще търси кандидатът за кмет на рилското градче от ПП ГЕРБ Владимир Джамбазов, а негов опонент ще бъде кандидатът на БСП Кирил Недев – изпълнителен директор на Голф-клуб “Ибър”.
Партия ГЕРБ е регистрирала листа с 11 кандидати за общински съветници начело с Владимир Джамбазов. Втори е досегашния негов заместник Красимир Тодоров, а трета в листата досегашната председателка на Общинския съвет Лиляна Драганова. Четвърти и пети в листата за новите-стари кандидати за общински съветници са досегашните Елисавета Сестримска и Иван Церовски. Следват директорката на СОУ “Неофит Рилски” Петя Янева и Славчо Бояджиев, както и досегашните общинари Огнян Добрев и Филип Джамбазов. На последните две места в листата са нови кандидатите Биляна Спасова – Рименова и Христо Петров.
Партия БСП пък е регистрирала листа със 7 кандидати за общински съветници, начело с председателя на общинската организация на социалистите в рилския град Любомир Драганов. Втори в нея е кандидатът за кмет Кирил Недев, следван от Кристина Димитрова, Васил Златанов, Иван Луджов, Славчо Гаджанов и Александър Мавров. Важно е да се каже, че в листата с кандидати на БСП има трима от Атака, които на практика подкрепят за предстоящия местен вот долнобанските социалисти.
И третата политическа сила, която ще се бори за влизане със свои кандидати в бъдещия местен парламент е Коалиция “Реформаторски блок”, която регистрира листа само с 3-ма свои кандидати за долнобански депутати. Това са досегашният общински съветник Здравко Митрев, Илина Цветкова и Силвия Трифонова.

Шест на брой ще бъдат отново в Долна баня избирателните секции, в които имащите право на глас долнобанци ще могат да упражнят своето конституционно право. Това са общината, Професионалната гимназия “Христо Ботев”, Домът за деца, лишени от родителска грижа “Констанца Ляпчева” – Центърът за обществена подкрепа, Пощата, читалище “Рила-1898” и ресторант “Дружба”.
За болните и хората с увреждания естествено ще има организирана отново подвижна избирателна секция.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close