КултураОбществоРегионалниСамоков

Картини на Иван Шуманов и Елена Белстойнева гостуват на „Околийска къща“ в Дупница

„Самоков 365“

По повод 1 октомври – Международен ден на музиката и поезията, НЧ „Младост – 2003“ гостува в гр. Дупница по покана на „Околийска къща“ и Община Дупница.

По думите на председателя на читалището Лили Шуманова, това е дълго подготвяна идея за участие. А именно на едно място да бъдат събрани завършили художници, обединени в група АRT по инициатива на Иван Шуманов. Основната цел е участие в изложби, бианалета на църковна живопис, пърформанси, пленери у нас и в Европа към ART Colony.

В изложбата, подредена в „Околийска къща“, са показани картини от Иван Шуманов и художниците Елена Белстойнева и Цондю Николов. Една пъстра палитра от майсторство бе представена навръх 1 октомври. Официалното откриване бе направено от галеристката Катя Йоцова. Поздравителен адрес към участниците бе подготвен от кмета на Дупница. Лили Шуманова представи художниците пред присъстващите, а Елена Белстойнева запозна посетителите с творчеството им. На събитието гостуваха и художниците от ателие „Дон Кези“, под ръководството на Елена Марулевска.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close