ОбществоРегионални

Капитанът на „Рилски” сложи край на кариерата си

Самоков 365

Легендата на „Рилски” – Йордан Бозов сложи край на забележителната си професионална кариера. 41-годишният капитан на самоковският клуб обяви решението си чрез официалния сайт. „Това е нещо, което обмислям от дълго време, но покрай обстоятелствата с вируса мисля, че сега е правилния момент да предприема тази стъпка” – заяви баскетболистът. У нас той преминава през отборите на ЦСКА, „Левски”, „Балкан” и „Рилски спортист” у нас, а в чужбина носи екипите на испанския Бургос, израелския Апоел, Галил Елион и кипърския Апоел Никозия. През 1999/2000 е част от Тринити Вали Къмюнити Колидж. Дебютът му при мъжете е през 1997/1998 с екипа на ЦСКА. С “червените” завоюва Купата на България през 2005 г. под ръководството на настоящия национален селекционер Росен Барчовски.

Професионализмът на Йордан Бозов е пример за всички негови колеги през годините, а през последните седем сезона и за младите играчи на Рилски спортист. Като капитан гардът извежда самоковци до Купата на България през 2016 г. в Ботевград, а две години по-късно и във Велико Търново.

Йордан Бозов оставя името си и в историята на националния ни отбор. Той играе за България в периода от 1998 до 2008 г., като участва и на европейското първенство в Сърбия и Черна гора през 2005 г. „Това е една комплексна игра, в която има контакт. В баскетбола ме пленява това, че много рядко една и съща ситуация може да се повтори. Един баскетболен мач е 40 минути и ситуациите се менят. Съответно играчите трябва да реагират по различен начин. Много динамичен спорт, в който за секунди се решават нещата. Може някой да изглежда победител и вече да предвкусва успеха, но накрая не се знае” – признава капитанът. Ръководството на „Рилски спортист” отправи думи на благодарност и признание за усилията и себераздаването.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close