Седмицата

Капачки в действие

kapachkiСамоков 365

Училищата в град Самоков застават ЗАЕДНО зад кампанията на фондация “Идея в действие” за рециклиране на пластмасови капачки.

В последно време едни хора събират едни капачки от пластмасови бутилки. Много се изговори по темата, но и много остава неизказано. Но ентусиазирани от идеята „от нищо – нещо“ и понеже, както знаете, ние обичаме да придаваме стойност на привидно излишни неща, проучихме какво и как правят хората по света, за опазят околната среда и да помогнат на хората около себе си.

И ето я новата кампания на фондация “ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ”: Капачки в действие!

За какво става дума: Събираме капачки от пластмасови бутилки. Те са леки, не заемат място, могат да се сложат в джоба или чантата без да пречат, а същевременно са чиста суровина, която може да бъде рециклирана.  Тъй като харесаха идеята за кампанията на фондация „Идея в действие“  фирма КАСКАДА от Пловдив потвърди, че ще изкупува количествата ни и за 1 тон пластмасови капачки ще ни предоставя 500 лева.

Каква е целта ни: Да съберем 1 тон капачки. И така тон след тон!

Какво ще направим със сумата: С получените средства от първия 1 тон фондация “ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ” ще закупи пералня за един дом за деца, лишени от родителски грижи. За съжаление, при контакти с такива домове в малки населени места в страната, се оказва, че те не разполагат с пералня и това затруднява работата на персонала в грижата им за децата. Затова се надяваме да отворим големите сърца на нашите дарители и да зарадваме един от тези домове. Това е дом за деца, лишени от родителска грижа „Щурче“, гр. Средец.

С всеки събран и предаден на вторични суровини тон капачки ще закупуваме по един електрически уред за конкретен дом за деца.

Как събираме: Можете да събирате на работното си място; В заведението, което посещавате редовно; В магазинчето до дома ви… Свържете се с нас и ние ще организираме взимането на събраните капачки!

Оглеждайте се за стикера на кампанията в заведенията, които посещавате!

Ако желаете да ни помогнете в цяла България, ние само можем да ви благодарим и да се радваме на подкрепата ви! Пишете ни, за да получите стикери за кампанията от нас! Вижте дали във вашия град или вашето село няма вече пункт, където да занесете събраните капачки за КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ!

Едно добро, което не струва нищо, но носи страхотен положителен заряд! Можем да го направим заедно!

 

Related Articles

One Comment

  1. Много благородна инициатива, село Злокучене събира и се присъединява към каузата .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close