Общество

Канал „Рила” на 20!

12312545_10205698713288184_1680370049_nЕкип Самоков 365

На 26-ти ноември – Световния ден на информацията – канал „Рила” отпразнуваха своя 20 – годишен юбилей. В Сарафската къща те бяха поканили целия си екип, хора работещи пред и зад обектива, които заедно толкова години подред поднасят новини и предавания с различна тематика на самоковци.

Водещи на тържеството бяха младата смяна Стела Йорданова и Васил Даганов, които се погрижиха за доброто настроение на присъстващите. Те обясниха, че за да има още по-интересен замисъл, празникът е под надслов „Букет от книги” или по друг начин казано по книгите ще ни познаете. Това беше закачка към всички присъстващи вместо да поднасят букети, които са красиви и носещи настроение, но краткотрайни, да подарят любима книга, а спрямо предпочетеното става ясно /по/читател на каква литература си. Имаше събрани различен набор от книги – исторически, развлекателни, бестселъри.

За да си припомнят началото, пък и като намигване към своите гости, домакините бяха подготвили кадри от първите си ефири, където всички се смяха дружно на началните си неуверени стъпки в телевизионния ефир. Както и на съпътстващите този вид работа неизбежни гафове. Забавно, но същевременно мило връщане 20 години назад във времето.

Никола Вецев, създателят на „Сателитни системи ООД”, поздрави колегите си, голяма част, от които са свидетели на всяка стъпка от цялостния процес на развитие на работата. И обясни, че за тези 20 години местната телевизия много се е развила, като непрекъснато се стреми да предлага най – доброто качество на услугите.

За да поздрави юбилярите беше дошъл и кметът Георгиев, който също имаше празник. Той самият каза, че с кадрите, които е видял се е върнал доста назад във времето и пожела още дълги години обективност и отразяване на случващото се на територията на нашата община. Местният канал се бяха подготвили и изненадаха градоначалника с красива торта.

На тържеството целият екип на Сателитни системи получиха плакет и грамота по повод на Деня на будителите от гл. експерт „Култура” – Пепа Георгиева.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close