КриминалниРегионалниСамоков

Канабисови оранжерии са разкрити при акция на полицията в Говедарци

Самоков 365“ 

Работата по случая започнала в следобедните часове на 29 април, когато криминалисти от РУ-Самоков предприели проверка на лек автомобил, управляван от 30-годишен мъж. Водачът бил тестван за употреба на наркотични и упойващи вещества, при което в пробата му било отчетено наличие на канабис. След като в хода на проверката мъжът предал доброволно и две саморъчно свити цигари със суха тревиста маса, за която признал, че е марихуана, полицейските служители предприели претърсване на  обитаваната от него къща в с. Говедарци.

На адреса те попаднали на своеобразен нарко склад. Открити и иззети са два буркана, пълни с общо 500 саморъчно свити цигари със суха тревиста маса канабис, три чувала, пластмасова кофа и 12 вакуумиращи се пакета, съдържащи общо около 5 кг суха зелена тревиста маса, електронна везна, 90 боеприпаса и ръчно устройство за изстрелване на боеприпаси с вграден пълнител.

В рамките на полицейската операция, в условията на неотложност, е предприето претърсване и на хотелски комплекс в землището на с. Говедарци, стопанисван от семейството на 30-годишния мъж. На таванския етаж криминалистите установили три помещения, оборудвани за отглеждане на марихуана с изградени за целта инсталации с капково напояване, кондензатори, кварцови оранжерийни лампи, филтърни системи за пречистване на въздуха, торове и препарати за листно подхранване. Намерени са множество пластмасови саксии с обогатена почва, както и найлонов чувал с около 200 грама суха зелена тревиста маса канабис. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в условията на продължавано престъпление с две деяния и при еднородност на вината, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, както и за незаконно притежание на боеприпаси– престъпления по чл. 354А, ал.1, изр.1, пр.4, вр. чл. 26, ал.1 и по чл. 339, ал.1 от НК. Арестът му е удължен за срок до 72 часа, а вчера в съдебно заседание му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че в хода на спецакцията, от приземния етаж на комплекса криминалистите от РУ-Самоков иззеха съдове и бутилки с общо 357 литра контрабанден алкохол. Във връзка с извършеното престъпление бе задържан 60-годишен мъж, а по случая е образувано досъдебно производство.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close