ОбществоРегионалниСамоков

Кампанията „Бъди човек“ ще я има и тази Коледа под мотото: „Сега има най-голяма нужда“

Кошове за хранителни дарения са поставени в магазин Т маркет

„Самоков 365“

Кампанията „Бъди човек“ ще се реализира и тази Коледа и е под мотото: „Сега има най-голяма нужда“. Предвид пандемията и тежките условия на живот, организаторът Радослав Христов призовава да бъдем още по-обединени и да се помогне на колкото е възможно повече самотни възрастни хора.

Както вече многократно сме писали благотворителната кампания в Самоков  е една от най-успешните и устоичиви в годините на територията на цялата страна и се провежда два пъти годишно – по Великден и Коледа. Още от средата на март, когато беше първото обявяване на пандемията, инициаторите получават множество сигнали за възрастни хора, които имат нужда от помощ. Тогава те успяват да раздадат над 70 пакета, а след това и още през традиционната си Великденска акция. А този декември доброволците се подготвят за Коледната кампания. Новото тази година е и поставеният кош за дарения на храни в касовата зона на магазин Т маркет в Самоков. Който иска и има възможност може да закупи продукти и да ги остави в специално пригоденото за целта място.

Както всичко през 2020 година и декемврийската кампания ще бъде малко по-различна. С оглед спазване на противоепидемичните мерки тази година доброволците ще бъдат по-малко, а раздаването на хранителните продукти няма да бъде в един ден. Продуктите ще бъдат оставяни пред вратите на нуждаещите, а доброволците ще бъдат с предпазни материали. Главният инициатор Радослав Христов подчерта, че няма да има струпвания на доброволци, както е имало други години. Отново ще се събират трайни хранителни продукти в едно от помещенията в спортна зала „Арена“.

„Както при всички подобни инициативи досега, ще се наблегне на събирането на трайни продукти, но този път ще бъдат включени и плодове, както и сладки изделия. Този път искаме пакетите да бъдат по-пълни и е хубаво хората, които са самотни, да получат по-големи пакети. А ако познавате пенсионери в нужда, може просто да им напазарувате и да им занесете продукти”, обяснява Радослав Христов.

Събирането на продуктите ще бъде на 18.12 /петък/ от 10:00 до 18:00 часа в „Арена“ – Самоков.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close