Общество

Кампанията „Бъди човек – Самоков” за Великден по-успешна от коледната

Анна Манова

0000Около 300 пакети с хранителни продукти бяха раздадени на нуждаещите се по Великден. Инициативата „Бъди човек” е вече позната в цялата страна и има „подслон” и в нашия град. След успеха на коледната акция в Самоков последва още по-голям в кампанията за Великден. Равносметката показва, че сега са  раздадени по-голям брой пакети, с повече хранителни продукти. И отново сме в челните редици на градовете, показали най-голяма инициативност, популярност и развитие на кампанията. Този път участие взеха около 8 самоковски фирми и над 50 души доброволци.

Организаторът и домакин на кампанията за Самоков – Радослав Христов, вече има опит в подобен тип инициативи и за Великден беше подготвил помещение, в което да се събират хранителните продукти. За щастие помещението се оказа малко за голямото количество продукти. Като в пакетите бяха сложени козунаци, олио, консерви, ориз, сирене, брашно, кисело мляко, лютеница, кашкавал, макарони, захар, плодове, зеленчуци, сладки неща и още много други продукти от първа необходимост.

Точно на Великден тези покупки отидоха по домовете на хора, живеещи под прага на бедността в Самоков и селата, за да им подарят макар и за малко усмивка, надежда и подкрепа. И да им напомнят, че все пак не са сами и някой е помислил за тях.

00000 „В сравнение с Коледната инициатива са раздадени около 50 пакета повече, но сега пакетите бяха доста по-пълни, така че може да се отчете по-голяма успеваемост. Радващото е, че много млади хора се включиха. Трябва да правим такива неща не само по празниците. Надявам се, че заедно всички с даренията си сме направили празника на тези хора малко по-хубав. Но със сигурност усилията на всички, които участваха било то в пазаруването, разнасянето или финансово си заслужава. Видяхме го в усмивките на хората и с топлината, с която ни посрещнаха”, споделя Радослав Христов.

След кампанията с него са се свързали и други хора, които искат да даряват дрехи и сега Ради ще мисли и в тази насока-какво може да се напарви за дома в града и за други подобни домове в страната.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close