Общество

Кампанията „Бъди човек” помогна на 22 домакинства

12404415_10205827665031897_631244459_nАнна Манова

 

Коледа е специално време от годината. Тогава и невъзможното става възможно. Вярата и доброто намират пролуки и в най-тежно залостените двери и проправят пътеки. Всъщност в това се сътои тайната на коледния дух – в добротворчеството.

 

Така в Самоков, малко преди Коледа, група младежи решават, че да нахраниш някого, който е гладен, е по-ценно от всеки материален дар. Инициативата, която ги обединява е „Бъди човек”. Тя е извадена от национален мащаб още миналата година, когато Радослав Христов заедно с двама- трима приятели събират средства и купуват хранителни продукти за няколко човека. После повтарят идеята за Великден. Тази година обаче Радослав решава, че не е невъзможно да се подаде ръка на повече хора, живеещи на прага на бедността.  И организира кампанията по-мащабно чрез медиите и социалната мрежа. Важно е да има повече протегнати ръце към доброто, а въвлекат ли се повече хора, тогава мисията е изпълнена.

 

Идеята е проста, всеки да отдели спрямо собствените си възможности средства, а с тях да се закупят хранителни продукти и плодове. А Радослав Христов намира от Община Самоков чрез социалните хора, които имат нужда от тази помощ. Първоначалната идея е да се помогне на 10 домакинства, като се закупят продукти от първа необходимост, а където има дечица и лакомства за тях. В инициативата се включват повече от очакваното хора и се събират доста средства, което от своя страна прави възможно да се помогне на още и още домакинства. Така до финала на кампанията вече са закупени 22 пакета с хранителни продукти и са занесени на хората. А желаещите да участват  не спират, дори след финала.

 

Това за пореден път доказва, че доброто дреме в хората и е необходимо някои да го събуди, за да се получат положителни неща. Кампанията доказва, че да си човек не е трудно.

 

„Показахме на света, на своите близки и познати, че добрите сърцати хора не са свършили. Благодаря на всички, които се включиха. Успяхме да раздадем 22 пакета. Всеки, който иска да участва може да отиде до близкия магазин и да напазарува каквото прецени и да го поднесе на някои възрастен човек или на някои бездомен”, каза Радослав Христов. По този начин става продължител на идеята и добротворец, защото за повечето хора тази на вид малка помощ е безценна.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close