РегионалниСамоков

Кампанията „Бъди човек” зарадва над 400 домакинства в Самоков преди Коледа

Анна Манова

За поредна четвърта година Самоков стана част от националната кампания „Бъди човек”. Тя е обърната към самотни възрастни хора, пенсионери с ниски доходи и лица, изпаднали в тежко социално положение. Основната цел на благородната инициатива е да подари надежда на онези хора, които най-много имат нужда от нея и заедно с това да предостави усещането за истинска Коледа с почти всички елементи, присъстващи на трапезата й. Акцентът е поставен върху закупуването на необходимите за празника хранителни продукти от първа необходимост, които са направени под формата на пакети. Главен организатор на благородната инициатива е младият и сърцат самоковец Радослав Христов.

Тази година бяха подготвени и раздадени над 400 пакета с хранителни продукти, което отново превърна кампанията в най-успешната в страната.  Най-хубавото в случая е, че залата, която наема Христов за складово помещение, се оказа тясна да побере всички събрани продукти. А тазгодишната кампания надмина миналогодишната с около 100 пакета. Зад нейния успех стоят и учениците и учителите от двете самоковски учебни заведения  ОУ „Христо Максимов” и СУ „Отец Паисий”, които се включиха с готови пакети. По този начин младежите получиха най-ценния урок, извън класната стая – по човечност и съпричастност. Множество самоковци също откликнаха и отвориха сърцата си за доброто, повярвали в смисъла на кампанията. Защото на Коледа трябва да са пълни както сърцата, така и трапезите. Продуктите бяха събирани на 18.12 и 19.12, а раздадени на 21.12.17г.

Организаторът Радослав Христов изрази своето удовлетворение от постигнатото, като подчерта, че извън обичайния кръг от хора, които се включват тази година е имало още много доброволци. А хората в нужда очакват пакетите на „Бъди човек” с надежда, защото знаят, че някой е помислил за тях и за малко по-приятното посрещане на светлите празници.

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close